Wie volgt Gratienne Sioncke op?

Gratienne Sioncke BorginsoleDe opvolgster van Gratienne Sioncke van BORGinsole uit Rotselaar , die vorig jaar de WOMED Award won, komt al zeker niet uit de provincie Vlaams-Brabant. Annick Brems uit Mechelen, Micheline Van de Voorde uit Schoten en Nathalie Sintobin uit Ardooie zijn dit jaar de finalistes voor de WOMED Award, de prijs voor vrouwelijke ondernemer van het jaar uitgereikt door Markant en Unizo.

“Vlaanderen heeft heel wat straffe onderneemsters die niet altijd in de spotlight treden”, zegt zegt Lieve Droogmans, algemeen voorzitter van Markant. “Met de uitreiking van de WOMED Award, die dit keer bewust op Internationale Vrouwendag valt, willen we deze vrouwen in de kijker zetten en hen zo andere vrouwen laten inspireren. Er is nood aan dergelijke sterke rolmodellen. Dat deze er absoluut zijn, bleek uit de maar liefst 37 kandidaturen die we ontvingen.”

Voor Gratienne Sioncke was het alvast een goed gevuld jaar. Ze gaf lezingen om andere vrouwen aan te moedigen in het ondernemen, trok naar netwerkevenementen als ambassadrice voor het vrouwelijke ondernemerschap en bouwde uiteraard verder aan haar eigen zaak. Momenteel is ze op initiatief van Trias samen met enkele andere ondernemers op tocht in Ecuador.

Iedereen kan tot en met 3 februari op zijn favoriete kandidate stemmen via www.womedaward.be. De prijsuitreiking vindt plaats op 8 maart in Brussel, waar de winnares haar prijs overhandigd krijgt door minister Philippe Muyters.