1 Credit: Erik Van Eycken.

Wielercentrum “Kannibaal van Baal” trok ruim half miljoen bezoekers

BAAL - Het Sven Nys Cycling Center in Baal bij Tremelo heeft de voorbije 5 jaar meer dan 500.000 bezoekers gelokt. Dat werd maandag bekendgemaakt tijdens de viering van het 5-jarig bestaan van het wielercentrum. 

Exact vijf jaar geleden opende belevingscentrum Sven Nys Cycling Center in Baal bij Tremelo de deuren.

Bedrijven begeleiden

"Als kind kwam ik hier al kunstjes uithalen met mijn fiets", zegt oprichter Sven Nys. "En tijdens mijn carrière droomde ik van een centrum waar ik mijn liefde voor de sport kon delen. Als ik dan nu elke keer opnieuw zie hoeveel plezier mensen hier hebben, van jong tot oud, dan ben ik enorm trots dat ik mijn schouders hier mee heb onder gezet. Ik woon hier vlakbij en ben nog steeds de ambassadeur van dit centrum, de mensen vinden het plezierig me hier te ontmoeten. Drie tot vier keer per week kom ik langs om te fietsen of om iets te eten. Ik begeleid hier ook bedrijven tijdens bijvoorbeeld teambuildings.”

Meer dan 500.000 bezoekers

Na vijf jaar heeft het wielercentrum al meer dan 500.000 bezoekers verwelkomd. De bezoekers kunnen op het parcours, dat gratis toegankelijk is, al wandelend en fietsend genieten van de natuur. In het betalende belevingscentrum word je ondergedompeld in de geschiedenis van het veldrijden. Het gaat het wielercentrum voor de wind. “Ook al loopt het hier gesmeerd, dan nog mogen we nooit blijven stilstaan. We zijn voortdurend bezig met creatieve concepten te ontplooien. Daar staat ons centrum voor. Er staat een gravelevenement op stapel, de Grote Prijs Sven Nys blijft bestaan en de academy (wieleropleidingen) wordt alsmaar populairder. We staan niet stil, het is een groeiend proces”, zegt Nys nog.

Kannibaal van Baal

Ter gelegenheid van het houten jubileum werd aan de inkom van het centrum een grafittischildering van kunstenaar Puncheur onthuld: op de grond is een portret van Sven Nys te zien, met daaronder zijn bijnaam 'Kannibaal van Baal' geschreven.

Over Sven Nys Cycling Center

Het Sven Nys Cycling Center werd ontwikkeld door de NV Balenberg (vennootschap met bestuurders Sven Nys en Bob Verbeeck van sportmanagementbedrijf Golazo) is samenwerking met de provincie Vlaams Brabant, de gemeente Tremelo en de Vlaamse overheid. De NV Balenberg is operationeel nog niet winstgevend (enkel in 2016 werd een beperkte operationele winst gegenereerd). De afgelopen jaren investeerde het bedrijf een pak geld in de ontwikkeling van de site.