Picture2 Wim Michiels (links) neemt samen met Ann Roosen het bekende De Vijvers over. Chef Thijs Vervloet wil zich focussen op zijn sterrenrestaurant. Foto RR/Koen Fasseur

Wim en Ann heropenen bekroonde bistro in Averbode

AVERBODE, TREMELO - Bistro De Vijvers in Averbode krijgt nieuwe uitbaters. Wim Michiels (47) en Ann Roosen (45) van Eetcafé Velo in Baal (Tremelo) openen de zaak in april als brasserie De Vijvers.

Bistro De Vijvers ging in 2021 open onder het beheer van chef Thijs Vervloet van sterrenrestaurant Colette De Vijvers er vlak naast. Verbazing alom eind oktober bij de klanten van Bistro De Vijvers in Averbode toen ze plots te horen kregen dat de zaak (tijdelijk) zou sluiten. Wat er precies aan de hand was, was toen niet zo duidelijk.

Nu blijkt dat Vervloet zich wil focussen op het sterrenrestaurant, dat zijn tweede Michelinster heeft behaald. De bistro zal na de winterslaap wel heropenen, maar dat zal met andere uitbaters zijn.

Domein De Vijvers is eigendom van Bob Verbeeck, die ook het domein Balenberg in Baal in eigendom heeft, waar eetcafé Velo is gevestigd, dat Wim Michiels uitbaat. “Bob Verbeeck polste bij mij naar de interesse om de uitbating van de bistro over te nemen. Vroeger was er het Vossenhol. Het voelt nu een beetje als thuiskomen, want ik heb tien jaar met hart, ziel en passie in het Vossenhol gewerkt”, zegt Wim Michiels.

Kleine aanpassingen

In de uitbating gaan Wim en Ann het over een andere boeg gooien: “We gaan voor de kwaliteitsvolle, heerlijke en eerlijke keuken van de degelijke brasserie met een keuken en een kaart met democratische prijzen voor het grote publiek. Ook de fietsers en wandelaars zullen er welkom zijn om op het terras van een drankje en/of hapje te genieten.

In het gebouw gaan nog enkele kleine aanpassingen gebeuren. “De bar wordt aangepakt, zodat de bediening efficiënt kan gebeuren. Binnen komt er ook deels nieuw meubilair en de keuken wordt een beetje aangepast. Ook aan de veranda worden enkele veranderingen doorgevoerd om zo grotere groepen te kunnen ontvangen. Het aantal zitplaatsen binnen bedraagt 90. Buiten beperken we het aantal tot 120 zodat iedereen comfortabel kan zitten.” Voor het werk in de keuken kan Wim rekenen op chef Kshanaka De Almeida, met wie hij ook al jaren samenwerkt.

Open in april

Brasserie De Vijvers zal ook samenwerken met Colette De Vijvers. “We richten ons elk op een apart segment van het publiek en werken aanvullend voor elkaar. Bezoekers die van de glamping gebruik willen maken, zullen de keuze hebben om te genieten van de keuken in Colette De Vijvers of in brasserie De Vijvers.”

Aan De Vijvers ligt een parking waar je moet betalen. Voor bezoekers van brasserie De Vijvers zal het echter gratis kunnen. “De klanten krijgen bij een bezoek een bonnetje dat hen recht geeft om het parkeerterrein te verlaten, zonder dat ze voor parkeren moeten betalen.” Brasserie De Vijvers gaat in april open.