Nieuws Vlaams Brabant Winkelcentrum Docks staat na een maand al te koop

Winkelcentrum Docks staat na een maand al te koop

Winkelcentrum Docks staat na een maand al te koop

docksHet pas geopende shoppingcenter Docks Bruxsel staat al te koop. Projectontwikkelaar Equilis wil het nieuwe winkelcentrum aan de Van Praetbrug in Schaarbeek, dat eind vorige maand de deuren opende, zo snel mogelijk verkopen.

Als Uplace in Machelen ooit definitief groen licht krijgt, verrijzen vier shoppingcentra op een zakdoek van enkele kilometers. Naast het omstreden Uplace ook Neo, op het Heizelplateau in de achtertuin van Grimbergen en Wemmel, en het winkelcentrum op de voormalige Renaultsite in Vilvoorde. Naar mobiliteit een nachtmerrie zonder voorgaande in de meest kwetsbare regio van Vlaanderen.

Docks Bruxsel was eind oktober de concurrentie een stevig stapje voor. Maar nauwelijks een maand later blijkt dat projectontwikkelaar Equilis de procedure heeft opgestart voor de verkoop. Puur uit winstbejag. Jones Lang LaSalle en Cushman & Wakefield kregen een verkoopmandaat.

Volgens Olivier Beguin, general manager van ontwikkelaar Equilis, zou de groep graag al in 2017 de verkoop rond krijgen. Er circuleert een prijskaartje van meer dan 300 miljoen euro. Equilis investeerde 210 miljoen euro in het project. Geraamde winst: 90 miljoen euro. De groep wil dat geld zogezegd investeren in nieuwe Europese projecten.

Tijdens de eerste weken lokte Docks 700.000 bezoekers. Equilis mikt voor het eerste jaar op vijf tot zes miljoen bezoekers. Na drie jaar hopen de uitbaters jaarlijks acht miljoen bezoekers te kunnen verwelkomen. Als ze tenminste niet stil staan op de ring rond Brussel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.