Nieuws Vlaams Brabant Wissel op til aan top bouwmaterialengroep

Wissel op til aan top bouwmaterialengroep

20150604 - BRUSSELS, BELGIUM: Sonaca's Bernard Delvaux pictured during the 15th annual Vlerick Award show, organized by Vlerick Business School in Brussels, Thursday 04 June 2015. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Wissel op til aan top bouwmaterialengroep

ZAVENTEM – Er is een wissel op til aan de top van bouwmaterialengroep Etex. Bernard Delvaux vervangt Paul Van Oyen die eind dit jaar vertrekt. 

 

 

Bernard Delvaux is een bekende naam in het Waalse bedrijfsleven. Hij stond bijna dertien jaar aan het hoofd van het Waalse luchtvaartbedrijf Sonaca waar hij op 1 september 2020 de deur achter zich dichttrok. Delvaux wordt na de zomer CEO van de bouwmaterialengroep Etex. Hij zal er aan de zijde van huidig topman Paul Van Oyen inlopen. Die vertrekt eind dit jaar na een loopbaan van 31 jaar bij de bouwmaterialengroep. Van Oyen had intern al aangegeven dat hij geen kandidaat was voor een nieuw mandaat.

Delvaux komt voor het eerst aan het hoofd van een familiale groep, terwijl hij al decennia in overheidsbedrijven actief is. In de jaren ’80 hielp hij John Goossens Belgacom om te vormen tot een modern telecombedrijf. Bij De Post deed hij die transformatie over als rechterhand van Johnny Thijs.

Etex zit in de handen van de familie Emsens. Die is ook de hoofdaandeelhouder van de ­mineralenreus Sibelco en de buizenproducent Aliaxis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kortenaken
Kortenaken

Ondernemer overleden

KORTENAKEN - Luc Lemmens, eigenaar en CEO van de Tubobel Group, is overleden. Het in Kortenaken gevestigde Tubobel Infra is… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.