Nieuws Vlaams-Brabant Wondernemers: ARCXIS vooruitstrevend en innovatief in bedrijfswageninrichting

Wondernemers: ARCXIS vooruitstrevend en innovatief in bedrijfswageninrichting

Wondernemers: ARCXIS vooruitstrevend en innovatief in bedrijfswageninrichting

DSC_0371Met meer dan twintig jaar ervaring in de autosector startte Luc Stevens vier jaar geleden met Arcxis in Boutersem. Het bedrijf is gespecialiseerd in bedrijfswageninrichting. Op het klantenlijstje staan reeds ronkende namen als UZ Leuven, Jungheinrich, DEME,  en talloze bedrijven uit de streek. Arcxis biedt ondernemingen dan ook alle mogelijke ombouwingen, inrichtingen en aanpassingen aan hun bedrijfswagens aan. Er wordt volledig op maat gewerkt. Of het nu gaat om een aluminium opbouw, laad- of kiepbakken, verlichting, signalisatie ladensystemen of aluminium glasdragers, Arcxis bouwt voor elk bedrijf bestelwagens en vrachtwagens om tot de meest geschikte mobiele werkplaats.

IMGP0690

‘Eén enkele leverancier voor al uw aanpassingen en ombouw’ is de slogan van Arcxis. Daarmee profileert het bedrijf zich als een gedegen en betrouwbare partner voor bedrijven.

Luc Stevens: “We maken onze slogan ook waar. Wat er ook moet omgebouwd worden, de bedrijven kunnen bij ons terecht. Wij maken van een bestel- of vrachtwagen een perfect uitgeruste mobiele servicewagen.We kennen de markt, en we begrijpen ook heel goed de noden van bedrijven. Onze samenwerking met verschillende kwalitatieve leveranciers maakt dat we voor elke klant de juiste oplossing op maat kunnen aanbieden. En als die oplossing niet standaard beschikbaar is, dan doen we zelf de nodige aanpassingen. In sommige gevallen werken we zelf iets nieuws uit voor de klant.IMGP0693

Ik wil me niet beperken tot  een vloerplaat, een zijwand en een lampje in een wagen installeren. Dat kan iedereen. Ik wil meedenken met de klant en hem de betere, meest doeltreffende en eventueel gesofisticeerde inrichting uitwerken. Dat leverde ons ondertussen ook al mooie klanten op.”

 

U bent er ook fier op dat u de medische interventiewagen voor de forensische dienst van het UZ Leuven bouwde.

Luc Stevens: “Daarvoor bouwden we een Mazda CX5 om tot een lichte vracht. We hebben de vergunningen om hier personenwagens om te bouwen. ARCXIS is I.F.A.S.T. gecertificeerd. Uiteraard kreeg deIMGP0522 wagen een striping, het logo van UZ Leuven, reflecterende contourmarkering en onopvallende flitslampen in de grill en achter de achterruit. Binnenin werd de wagen omgebouwd zodat de onderzoekers al het materiaal dat ze nodig hebben makkelijk vinden in de diverse ladeblokken.

Zelfs uit Nederland en Duitsland komen bedrijven naar hier om hun wagens te laten ombouwen. Onderandere voor Alterauge en TIP-TOP, twee van de grootste bandencentrales in Duitsland, bouwden we al verschillende mobiele werkplaatsen.”

 

Om een bestelwagen of vrachtwagen om te bouwen moet je natuurlijk ook de juiste materialen hebben. Uw gedegen reputatie leverde u zelfs de exclusieve invoer voor bepaalde systemen op.

Luc Stevens: “Dat klopt. Wij selecteerden de beste toeleveranciers. Dat is de enige manier om voor onze klanten altijd doordachte en hoogwaardige systemen te bieden. Wij zorgen dat onze klanten oplossingen krijgen waarmee de ruimte van hun wagens optimaal kan worden benut en ingedeeld. Voor hen is dat een voorwaarde om efficiënt, gemakkelijk en vakkundig hun werk te kunnen doen.

DSC_0154-DoneWe zijn verdeler van het Winton – systeem voor de Benelux. Dat is een systeem met generator en compressor die onder het voertuig worden ingebouwd. We halen de aandrijfas onder de auto uit en steken een aangepaste aandrijfas voor het systeem. De volledige laadruimte van het voertuig blijft te benutten, de chauffeur hoeft maar één hendel om te halen en heeft zowel luchtdruk, 12 Bar en 1.250 Ltr Per minuut , als stroom, 230 V en 400 V in 10,5 Kva ter beschikking.

We zijn ook exclusief invoerder voor België van het unieke Mobil Power systeem. Om dat systeem te plaatsen, hebben we een originele door het merk geleverde PTO nodig. Dat is een voorziening die in de fabriek op de versnellingsbak van het voertuig wordt geplaatst.” Deze generator levert een vermogen van 15 Kva, en word eveneens onder de laadvloer van de bestel-of vrachtwagen ingebouwd.

Ondertussen bedenkt u steeds nieuwe concepten en zoekt u naar de beste oplossing voor uw klanten.

IMGP0615Luc Stevens: “Ja, zo kregen we onlangs de vraag om een specifieke servicewagen te bouwen. Het gaat om een volledige mobiele werkplaats waarmee eender waar een olieverversing kan gebeuren. De wagen heeft vier verschillende soorten olie bij, elk in een apart dubbelwandig compartiment in inox. Vijf oprollers en zes pompen maken het mogelijk om verschillende verse oliën in te tanken zonder één druppel te morsen en de vuile olie op te zuigen in een aparte tank. Die kan dan leeggepompt worden in een opslagtank in het bedrijf of bij de olieophalers.

Maar we maakten ook al mobiele werkplaatsen voor hoefsmeden, frigokarren op maat, bouwden een mobiele keuken en servicewagen die bij Vlaamse filmproducties wordt ingezet en nog zoveel meer.”IMGP0635

“Op dit ogenblik maken we een prototype voor een hydraulische transportlift waarmee de klant tot 1.500 kg goederen kan verplaatsen, laden en lossen. Het systeem is uitgewerkt voor een Nederlandse klant en het toestel rijdt volledig autonoom in en uit de bestelwagen. ”

Innovatie en een blik op de toekomst, vooruitdenken en werken in functie van de noden van de klant…daar maakt ARCXIS een punt van.

Enkele realisaties staan op onze website :  www.arcxis.be

Arcxis, Aarschotsebaan 1a 3370 Boutersem

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.