Jysk

Woonketen boekt recordomzet

TIELT-WINGE/SINT-PIETERS-LEEUW/LEUVEN – De Deense woonketen Jysk, met in ons land vestigingen in onder andere Tielt-Winge, Sint-Pieters-Leeuw en Korbeek-Lo (Leuven), boekte het vorige boekjaar (einde 31/08) een recordomzet van iets meer dan 35 miljoen euro. Dat laat het management weten. 

Jysk kende de afgelopen jaren een steile groei in ons land. In iets meer dan 3 jaar opende de Deense woonketen 27 filialen in België. In onze provincie is het bedrijf actief in Sint-Joris-Winge (Tielt-Winge), Sint-Pieters-Leeuw en Korbeek-Lo (Leuven).

Recordomzet

De ontwikkelingen missen hun omzetdoel niet. Eind vorige week kondigde het management een recordomzet aan van 35,2 miljoen euro (+44,3%) voor de activiteiten in België, ondanks dat het grootste deel van 2020 erg uitdagend is geweest voor de detailhandel.

Bedrijfswinst/verlies? 

In het boekjaar 2018-2019, afgesloten op 31/08/2019, schreven de Belgische activiteiten nog rode cijfers met een bedrijfsverlies van ruim 1,2 miljoen euro. Het jaar ervoor was er ook een bedrijfsverlies van bijna 1,1 miljoen euro. Over winst/verlies van het voorbije boekjaar is niet gecommuniceerd.

Online/offline

“Het aantal klanten en de omzet zijn boven verwachting”, zegt Frank Christant, Country Manager van Jysk in België, Nederland en Frankrijk. “Ons naadloze winkelconcept, waar online en offline winkelen goed gecoördineerd zijn, en het bekwame en vriendelijke personeel heeft bewezen van grote waarde te zijn voor een gemakkelijke en veilige winkelervaring.” Vooral het binnen- en buitenmeubilair, de decoratie en de matrassen gingen vlot over de toonbank.

Jysk

In 1979 opende eigenaar Lars Larsen zijn eerste Jysk winkel in Denemarken, met de missie om iedereen geweldige Scandinavische producten voor slapen en wonen te bieden.  De hoofdzetel van Jysk in België is gevestigd in het Antwerpse Schoten. Jysk telt wereldwijd meer dan 2,900 winkels, goed voor 23,000 medewerkers in 51 landen. Jysk realiseert een omzet van  4.7 miljard euro en een EBIT van 489 miljoen euro. Het jaar ervoor was dat cijfer nog 436 miljoen euro.