Nieuws Vlaams-Brabant Woonzorgcentrum 2.0 te bezichtigen tijdens Open Wervendag

Woonzorgcentrum 2.0 te bezichtigen tijdens Open Wervendag

Woonzorgcentrum 2.0 te bezichtigen tijdens Open Wervendag

GRIMBERGEN – In de Oude Mechelsestraat in Strombeek-Bever kan je aanstaande zondag tijdens de Open Wervendag een kijkje nemen in woonzorgcentrum in aanbouw Orelia Villa Batavia. Dit nieuwe, energiezuinige woonzorgcentrum wordt begin 2023 de nieuwe thuis van 82 bewoners. Opvallend is dat bij de bouwplannen lessen getrokken zijn uit de impact van de coronacrisis op woonzorgcentra.

Op dit moment staat de ruwbouw van Villa Batavia al overeind. Het toekomstige woonzorgcentrum telt 78 kamers en zal opgedeeld worden in kleinere afdelingen waar 20 tot 25 mensen samenleven. Villa Batavia wordt een modern woonzorgcentrum met onder andere bijzondere aandacht voor energiezuinigheid: er komen zonnepanelen, een warmtepomp, vloerverwarming (en koeling) en een systeem van regenwaterrecuperatie.  Dankzij energiemonitoring worden de productie en het verbruik van energie goed opgevolgd.

Bouwplannen en corona

Ook de coronacrisis heeft een impact gehad op de bouwplannen: het woonzorgcentrum zal met gescheiden afdelingen werken, waarbij elke afdeling op zichzelf kan functioneren (eigen verpleegpost, woonkamer met eetgedeelte, zithoek en open keuken). Dat maakt het makkelijker om in geval van calamiteiten (virus,..) mensen die wel of niet besmet zijn, gescheiden te verzorgen. Anderzijds is het voor de bewoners aangenamer om in kleinere woongroepen te verblijven.

Ascot en Iris 

De nieuwbouw Villa Batavia komt in de plaats van de units Ascot en Iris, die in 2018 en 2017 werden overgenomen door zorggroep Orelia. “Er waren bij de overname heel wat werkpunten die ondertussen stuk voor stuk zijn weggewerkt. Dankzij de nieuwbouw kunnen begin 2023 ook de minpunten voor de infrastructuur van de beide huizen doorstreept worden”, besluit directeur Grégory Cherpion.

De Orelia-groep telt een 25-tal woonzorgcentra (Alsemberg, Dilbeek, Jette, Strombeek-Bever), locaties met assistentiewoningen, een dagverzorgingscentrum en een centrum voor kortverblijf. De maatschappelijke zetel van het zorgbedrijf is gevestigd in het Antwerpse Wommelgem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.