Nieuws Vlaams Brabant X-Treme Creations helpt preventie darmziektes op weg met escaperoom

X-Treme Creations helpt preventie darmziektes op weg met escaperoom

X-Treme Creations helpt preventie darmziektes op weg met escaperoom

ZAVENTEM – Het Zaventemse X-Treme Creations, specialist in het ontwerp, de productie en de uitvoering van visueel marketingmateriaal, heeft een mobiele escaperoom gebouwd, in samenwerking met een Veurnese school en ziekenhuis. Met het opblaasbare materiaal wil men mensen sensibiliseren rond darmziektes. 

De samenwerking van X-Treme, het VTI in Veurne en ziekenhuis AZ West, eveneens in Veurne, kwam tot stand na een oproep van de school rond innovatie in de zorg. Vanuit het ziekenhuis kwam het voorstel om mensen meer te sensibiliseren rond darmziektes. “We merken dat veel patiënten te laat naar de dokter stappen, terwijl vroegtijdige detectie veel problemen kan vermijden”, zegt dokter Yves-Paul Vandewynckel van AZ West bij Voka.

Al snel kwamen de Veurnese initiatiefnemers terecht bij het Zaventemse X-Treme, specialist in het ontwerp, de productie en de uitvoering van visueel marketingmateriaal. “We hebben de leerlingen professioneel en kosteloos geholpen in de fase tussen ontwerp en productie. Het resultaat is een mooie escaperoom in een grote inflatable met zoekopdrachten met op aan het einde een levensecht VR-spel”, luidt het bij X-Treme.

Tijdens het spel wordt de deelnemer spelenderwijs en medisch correct geïnformeerd over het belang van de preventie van darmziekten. De farmaceutische bedrijven Viatris en Takeda sponsoren het project. Enkele steden en gemeenten in West-Vlaanderen zullen de escaperoom en de boodschap de komende maanden uitdragen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Londerzeel
Londerzeel

Broers innoveren met digitale kine

LONDERZEEL - Nick en Sam Van Hoorebeeck, twee broers en kinesitherapeuten uit Londerzeel, lanceren het nieuwe digitale platform Sweevy. Vanuit… Lees meer

Keerbergen
Keerbergen

Ademhalingscoach haalt 1,5 miljoen op

KEERBERGEN - Moonbird, de Keerbergse start-up rond ademhalingsbegeleiding, heeft 1,5 miljoen euro opgehaald bij investeringsfondsen Akiles en ScaleFund. Ook de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Brussel, Diegem
Brussel

13 falingen

LINTER/DIEST/LEUVEN/TREMELO/HALLE/OVERIJSE/ZAVENTEM/DIEGEM - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben het faillissement geopend van 13 bedrijven.  Lees meer