Foto: mdt

Zaak van Julie (39) ondergaat grote metamorfose: “We baten nu twee winkels uit onder één dak”

Ze begon met Het Bamboebeertje op de Leuvensesteenweg, verhuisde naar de overkant van die straat en nam ook nog eens de winkel Klei en Letters over. Op twee jaar tijd is er voor zaakvoerster Julie Hue (39) veel veranderd, maar ook nu breidt ze met keramieklessen haar aanbod uit.

Al sinds 2019 is Julie bezig met Het Bamboebeertje, maar toen was er van een fysieke winkel geen sprake. Het startte met een webshop, en twee jaar later opende ze haar zaak in Kortenberg. Nog eens twee jaar later ondergaat de winkel meerdere metamorfoses.

“Eerst waren we gevestigd in het huidige gebouw van Artipool, maar dan zijn we niet lang daarna opnieuw verhuisd naar de overkant in het vroegere gebouw van Het Gulden Pootje”, legt Julie uit. “Dat zorgde voor een uitbreiding, en sinds enkele maanden hebben we ook het concept van Klei en Letters overgenomen. Je kan het zien als een shop-in-shop, aangezien er onder één dak twee winkels worden uitgebaat. Met Het Bamboebeertje verkopen we alles voor jonge kinderen tot en met 5 jaar, terwijl het aanbod van Klei en Letters bestaat uit handgemaakte wenskaarten, keramiek uit eigen atelier en droogbloemen.”

Daar blijft het niet bij, want sinds kort kan je bij Julie ook terecht voor workshops. “We beschilderen keramiek, en daarna bakken we het af in een professionele keramiekoven”, klinkt het. “Dan blijven de beschilderingen ook staan. Wie dat liever thuis wil doen, geven we een doe-het-zelf pakket mee. Je moet dan wel je beschilderde keramiek binnenbrengen om het te laten afbakken. Ook voor verjaardagsfeestjes voor kinderen vanaf acht jaar en teambuildings voor bedrijven kan je bij ons terecht”, besluit Julie.