Nieuws Vlaams-Brabant Zaakvoerder Eric (25) in zak en as na brandstichting in zijn brasserie

Zaakvoerder Eric (25) in zak en as na brandstichting in zijn brasserie

Zaakvoerder Eric (25) in zak en as na brandstichting in zijn brasserie

VILVOORDE – In Vilvoorde is woensdagnacht brand gesticht in brasserie Franklin aan de Rooseveltlaan. De zaak liep zware schade op en is voor onbepaalde tijd gesloten.

De brandweer werd opgeroepen rond 3 uur voor een brand aan het Roosevelt Center. Er was brand uitgebroken in brasserie Franklin. Het vuur was gelukkig vrij snel onder controle. Het parket Halle-Vilvoorde heeft het labo van de gerechtelijke politie en een branddeskundige ter plaatse gestuurd. Die heeft drie brandhaarden gevonden (twee in de taverne/brasserie en een derde achteraan het pand) en er werden duidelijk brandversnellers gebruikt.

Al snel bleek dat de brand was aangestoken. “Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen rond drie uur inbreken in het restaurant door een ruit in te slaan, en vervolgens brandversnellers uitgieten over de vloer”, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. ”Nadien steekt een van hen die aan met een aansteker en vervolgens vluchten ze via het ingeslagen raam weg.

Er was niemand aanwezig in het gebouw en er vielen dus gelukkig geen gewonden.

Zaakvoerder Eric Martinez (25) is er het hart van in. Hij slaat de ravage met de tranen in de ogen gade. “De schade is groot”, zucht hij. “Ik ben hier geweest vannacht. Gelukkig was het vuur snel geblust. Ik weet het even niet goed allemaal… We zullen sowieso een poos dichtblijven, maar ik heb nog geen idee hoe lang. Dit is mijn tweede jaar dat ik de zaak uitbaat en ik heb nooit problemen gehad. Ik heb dus geen idee wie of wat erachter zit.”

 

De ravage is enorm. — © dbg

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.