Nieuws Vlaams-Brabant Zelfrijdende wagen van Colruyt levert eerste boodschappen aan huis

Zelfrijdende wagen van Colruyt levert eerste boodschappen aan huis

Foto Belga

Zelfrijdende wagen van Colruyt levert eerste boodschappen aan huis

LONDERZEEL – De zelfrijdende wagen van Colruyt Group, die sinds eind november in Londerzeel op de openbare weg rijdt, heeft dinsdag voor het eerst boodschappen aan huis geleverd. De klant, die de boodschappen via Collect&Go bestelde, kon haar levering makkelijk uit het onbemand wagentje halen, waarna het zijn route verderzette. In totaal levert het wagentje dinsdag boodschappen bij drie klanten.

De onbemande wagen, die CLEVON 1 heet, rijdt sinds november een vaste route op de openbare weg. Van het distributiecentrum van Colruyt gaat het naar het Collect&Go-afhaalpunt in het centrum van Londerzeel, een traject van vier kilometer. Op de route werden de adressen van een dertigtal Collect&Go-klanten geïdentificeerd. Zij zijn vorige week aangeschreven met de vraag of ze hun Collec&Go-boodschappen een keer wilden laten leveren door het onbemande voertuig.

Eén van die dertig klanten was de 26-jarige Ellen Cools. Haar woning ligt pal op het traject dat CLEVON 1 aflegt. “Ik was meteen geïnteresseerd om mee te doen”, zegt Ellen. “Ik vond het een leuk idee te weten dat een zelfrijdend voertuig mijn boodschappen zou leveren. Het is ook tof dat je meewerkt aan iets innovatief.”

Maandag deed Ellen haar bestelling op Collect&Go, en werd ze persoonlijk opgebeld door het team dat achter het wagentje zit. Van hen kreeg ze een code, waarmee ze het wagentje openkreeg en haar boodschappen kon uitladen. “Alles is heel vlot gegaan. Ik zou het graag nog eens doen.”

Dinsdag worden er in totaal drie leveringen gedaan op het vaste traject van CLEVON 1. Twee van de drie hebben omstreeks 11.30 uur al plaatsgevonden, de laatste gebeurt tussen 13 en 14 uur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.