Nordic

Zes overnames in zes maanden tijd voor reisorganisatie Nordic 

In minder dan een half jaar tijd markeert Nordic, onderdeel van de Nordic Collection groep, haar zesde overname met de integratie van de Noorwegenspecialist Norske. Deze strategische zet versterkt de positie van Nordic als marktleider in de verkoop van Hurtigruten zeereizen in Nederland. Nordic heeft in België vestigingen in Londerzeel (Vlaams-Brabant) en Melle (Oost-Vlaanderen).

Nordic en Norske delen een lange geschiedenis van samenwerking met Hurtigruten, bekend om haar iconische zeereizen langs de Noorse kust en de poolgebieden. "Deze overname is een natuurlijke stap voor ons om onze krachten te bundelen en onze groei in de Nederlandse markt verder te accelereren," aldus Maarten Raes, CEO en oprichter van Nordic. "Met een gecombineerde omzet van 130 miljoen euro in touroperating activiteiten en 15 miljoen euro in hotels, versterken we onze leidende positie in de toeristische sector."

“Noorwegen was waar het voor Nordic allemaal begon. Van 1980 tot 2012 was het onze enige bestemming en nog steeds zit Noorwegen diep verweven in het DNA van Nordic. De overname van Norske, de Noorwegenspecialist van Nederland, past dan ook perfect binnen de visie van ons merk”, aldus Raes.

De overname kadert in de strategie van Nordic om te blijven groeien op de Belgische, Nederlandse, Duitse en Franse markt, waarbij ze naast de organische groei ook inzetten op overnames van bedrijven waarmee er een zeer duidelijke match is zoals de recente acquisities van onder andere Askja Reizen, Go North Iceland, VNC Asia Travel, Nord Espaces en Beyond Borders. “Niet alleen wat de producten betreft, maar ook op vlak van waarden en visies”, verklaart Maarten Raes.

Werknemers Norske behouden hun baan
Momenteel werken er een twintigtal werknemers bij Norske. Zij zullen hun baan behouden en krijgen een plek binnen de nieuwe organisatie. Eigenaars Dick en Annemarie Van Kooi zullen na een korte overdrachtsperiode afscheid nemen van de organisatie. Hugo van Drie, Directeur van Nordic Nederland, zal de dagelijkse leiding van Norske overnemen en zal zich in de komende maanden richten op de integratie.

“Door de jaren heen hebben Nordic en Norske steeds goede contacten onderhouden. Samen met Dick en Annemarie zal ik zorgen voor een vlotte overdracht. Ik ben ervan overtuigd dat Nordic samen met het team van Norske het mooiste aanbod zeereizen zal kunnen bieden aan klanten op de Nederlandse markt,” verklaart van Drie. "Deze overname versterkt niet alleen onze marktpositie maar markeert ook een spannende nieuwe fase van samenwerking, waarbij we voortbouwen op onze gedeelde expertise en passie voor het creëren van unieke reiservaringen."

De raakvlakken tussen Nordic en Norske zijn groot. Naast dezelfde specialisatie beschikt het Norske team ook over een jarenlange ervaring en kennis. “Ikzelf heb bijna 29 jaar met plezier voor en met Norske gewerkt en ik ben blij met de overname door Nordic, waarvan ik de eigenaar al jarenlang ken en waarmee ik altijd uitermate prettig contact heb gehad. Ik heb het volste vertrouwen dat Norske bij Nordic in hele goede handen is”, concludeert Van Kooi.

Anders dan Nordic verkoopt Norske hun reizen ook via een selectie van reisbureaus. Nordic zal deze samenwerking blijven verderzetten in de toekomst.