Nieuws Vlaams Brabant Zes rijscholen op zoek naar lesgevers

Zes rijscholen op zoek naar lesgevers

Zes rijscholen op zoek naar lesgevers

rijscholenDe rijschoolsector heeft een tekort aan minstens een 250-tal lesgevers. De nieuwe normen in de rijopleiding en examinering vanaf juni 2017 en de vergrijzing in de sector maken dat dit aantal nog gemakkelijk kan oplopen. In Vlaams-Brabant zetten zes rijscholen nu zaterdag de deuren open om potentiële lesgevers te laten kennismaken met de job.

“Omdat rijopleiding als een van de pijlers van de verkeersveiligheid wordt beschouwd en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) werk maakt van de verbetering ervan, zullen in de toekomst meer én andere rijlesgevers nodig zijn.” Dat zegt Federdrive, dat erkende rijscholen en opleidingscentra verenigt.

De federatie benadrukt dat de lat steeds hoger gelegd wordt voor beginnende autobestuurders, maar ook voor rijschoollesgevers. “De aankondiging van de aanpassing van de rijopleiding door minister Weyts leidt bovendien tot een piekmoment in de vraag naar rijopleidingen.”

Volgens Federdrive is de rijschoolsector bij uitstek een sector die inzet op moeilijkere arbeidsprofielen. Leeftijd of voorgeschiedenis van een nieuwe lesgever zijn minder van belang, zodat in de sector bij uitstek veel vijftigplussers en langdurig werklozen aan de slag kunnen.

Op zaterdag 27 augustus gooien zes rijscholen in Vlaams-Brabant de deuren open voor potentiële rijlesgevers. Het gaat om Rijschool De Demer in Diest, Rijschool Sanderus in Keerbergen, Rijschool Traffix in Meise, Rijschool Mercator in Rotselaar, VAB-Rijschool in Vilvoorde en Rijschool Sanderus in Vilvoorde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.