Nieuws Vlaams Brabant Zeventig banen sneuvelen bij C&A in Vilvoorde

Zeventig banen sneuvelen bij C&A in Vilvoorde

Zeventig banen sneuvelen bij C&A in Vilvoorde

Op het Europese en Belgische hoofdkantoor van C&A in Vilvoorde verdwijnen 70 van de 570 banen. De kledingketen heeft die intentie woensdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt. De bedoeling van de herstructurering is om “de competitiviteit in Europa te verbeteren en een duurzame business uit te bouwen”.

In Vilvoorde is het Europese hoofdkantoor van C&A voor mannen- en kindermode gevestigd. De organisatie wordt vereenvoudigd om kosten te besparen. Welke functies in Vilvoorde zullen verdwijnen, wil de directie niet kwijt. “Dat maakt deel uit van het overleg met de sociale partners”, zegt woordvoerder Tom Delforge.

Tegelijk investeert de keten ook in een nieuw winkelconcept voor de klant. Vorig jaar werden al drie Belgische winkels aangepast en dit jaar volgen er nog meer. Concreet wordt kleding niet langer over de winkel verspreid per soort, zoals hemden en broeken, maar worden er compartimenten of kamers gecreëerd. De klant krijgt zo ideeën aangereikt voor een volledige outfit. Dit voor elke gelegenheid: op het werk, voor de vrije tijd of voor het uitgangsleven. Er komen dus meer paspoppen in de winkel en die oogt warmer en gezelliger. C&A introduceert ook nieuwe afdelingen zoals lingerie en slaapkledij.

De keten telt sinds 1963 ongeveer 160 winkels in ons land, waar bijna 2.000 mensen werken. In die winkels verdwijnen geen jobs. “De retailsector heeft het moeilijk maar het nieuwe concept slaat aan”, zegt Delforge.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.