Nieuws Vlaams Brabant Zoek geen horecazaak op kerstavond

Zoek geen horecazaak op kerstavond

Zoek geen horecazaak op kerstavond

horeca-dichtOp kerstavond sluit 85 procent van de horecazaken de deuren. Dat is opmerkelijk meer dan de 71 procent van vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen bij 398 ondernemers. Op kerstdag, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag sluit 65 procent de deuren.

“Traditioneel zijn op kerstavond de meeste horecazaken gesloten”, zegt Danny van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. “Vijftig procent geeft de hoge personeelskosten op als reden. De tweede belangrijkste reden is dat de ondernemer en het personeel die avond zelf ook graag binnen familiale kring doorbrengen.”

De zaken die wel open zijn, doen goede zaken. “Op kerstavond en kerstdag is bijna de helft zo goed als volzet. Wie nog een plaats wil bemachtigen voor oudejaarsavond moet zich reppen, want dan is 65 procent van de restaurants al zo goed als volgeboekt. Op nieuwjaarsdag zegt dertig procent zo goed als vol te zitten. Uit ervaring weten we dat er nog heel wat last minute boekingen verwacht worden.”

Uit de rondvraag van Horeca Vlaanderen blijkt voorts dat een op de vier ondernemers de Bob-campagne ondersteunt. Horeca Vlaanderen verspreidde de Bob-affiche naar de ondernemers om de klanten bewust te maken. Een op de vier hangt die effectief uit in de zaak. In de cafés is dat zelfs een op de twee. Tien procent doet iets speciaal voor de campagne van eindejaars: samenwerking met een taxibedrijf of shuttledienst, arrangementen in samenwerking met hotels of alternatief vervoer.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.