Nieuws Vlaams Brabant Zure maatregelen bij Option om weer rendabel te worden

Zure maatregelen bij Option om weer rendabel te worden

Zure maatregelen bij Option om weer rendabel te worden

Met een halvering van de kosten en een verdere afslanking van het personeel wil Option tegen het einde van dit jaar weer rendabel worden. Op een algemene vergadering heeft de nieuwe voorzitter Eric Van Zele van vrijdag aan de aandeelhouders een update gegeven over de toestand van het Leuvense technologiebedrijf. Met een halvering van de kosten verwacht Van Zele in de tweede jaarhelft operationele winst te kunnen boeken.

De gewezen Barco-topman Van Zele slaagde erin het grootste deel van de  schuldenberg van Option weg te werken. Hij gewaagde zelf over een huzarenstuk. Samen met het nieuwe management voert Van Zele een nieuwe herstructurering door. De kosten zijn gehalveerd van 6 tot 3 miljoen euro en het personeelsbestand daalt van 42 tot een dertigtal mensen. Ooit telde het bedrijf 700 werknemers.

Ondanks een slechte eerste jaarhelft mikt Van Zele op een omzet van 8 tot 9 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van de 4,3 miljoen van vorig jaar. Die groei moet in de tweede jaarhelft uitmonden in een operationele winst, als geen rekening gehouden wordt met de herstructureringskost.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.