Nieuws Vlaams-Brabant Zussen richten ondernemersplatform op

Zussen richten ondernemersplatform op

Zussen richten ondernemersplatform op

SCHRIEK/KEERBERGEN – De zussen Leigh (31) en Lana (27) Van den Acker uit Schriek (regio Keerbergen/Heist-op-den-Berg) hebben het ondernemersplatform Samen Ondernemen opgericht. Het is hun ambitie om de weg naar en in het ondernemerschap te vergemakkelijken.

Met het platform Samen Ondernemen willen Leigh en Lana een leidraad zijn in het ondernemerschap en gelijkgezinde ondernemers dichter bij elkaar brengen. Ze nemen daarin meteen een vliegende start met hun eerste netwerkevenement in Heist-op-den-Berg op 26 april. “Aangezien het de eerste editie van ‘Samen Netwerken’ is, wilden we iets extra doen. We hebben met Maginique een gastronomische toplocatie. En er komen ook twee toppers van gastsprekers, Sven Saerens en Ilse Dieltjens. Zullen netwerkers inspireren over financiën, strategie en groei,” legt Lana uit.

Leigh en Lana schakelen regelmatig elkaars hulp in voor advies voor hun eigen bedrijven. “Wij kunnen terugvallen op elkaar, maar we weten dat veel ondernemers zo geen ondernemersbuddy hebben. Zo groeiden onze samengesmolten plannen verder tot het idee om een platform op te richten vol tips, tricks en tools voor ondernemers”, vertelt Lana.

De zussen denken niet zomaar dat ze genoeg weten over het zelfstandig bestaan om andere ondernemers te kunnen helpen. Leigh is al meer dan 10 jaar zelfstandige. “Ik ben heel impulsief in het ondernemerschap gestapt. Als naïeve 21-jarige spring-in-’t-veld zonder veel kennis van zaken was dat helaas niet het beste idee. Ik leerde daar wel enorm veel uit”, zegt Leigh. Ook Lana is al enkele jaren zelfstandige: “Ik liep al tegen hindernissen aan en tuimelde in valkuilen. Maar daaruit trok ik telkens belangrijke lessen die ik anders misschien veel te laat of nooit geleerd zou hebben”, zegt Lana.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.