Nieuws Vlaams Brabant Zwaarste derde kwartaal in tien jaar voor collectieve ontslagen

Zwaarste derde kwartaal in tien jaar voor collectieve ontslagen

Zwaarste derde kwartaal in tien jaar voor collectieve ontslagen

douweegbertsIn de periode juli-september kwamen er in België alles samen 4.138 banen op het spel te staan door intenties tot collectief ontslag. De cijfers liepen op tot het hoogste peil in tien jaar voor het derde kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van de RVA, die spreekt van een mogelijk ruimere tendens. Vlaams-Brabant is de meest getroffen Vlaamse provincie, met Jacobs Douwe Egberts (274 ontslagen) als uitschieter.

Medio september sneuvelden in Vlaams-Brabant 544 jobs en kwamen er nog eens 300 zijn in gevaar. Jacobs Douwe Egberts sluit zijn fabriek in Grimbergen. De koffieproductie wordt stopgezet in januari en verhuist naar een andere Europese locatie. Daardoor verliezen 274 mensen hun job.

Mondelez verkoopt zijn chocoladefabriek van Côte d’Or aan het Zwitserse chocoladebedrijf Barry Callebaut. In de onderneming in Halle werken 300 mensen. Zij zouden aan de slag kunnen blijven tijdens een overgangsperiode van drie jaar.

De Amerikaanse producent van olieboorkoppen Halliburton sluit zijn fabriek in Drogenbos. Daardoor verliezen de 50 arbeiders en bedienden hun baan. De Belgische tak van kledingwinkelketen MS Mode vroeg het faillissement aan. Bij het bedrijf met hoofdzetel in Zaventem gingen 220 jobs verloren.

“Met in het totaal 4.138 aangekondigde ontslagen noteren we voor het derde kwartaal 2016 het hoogste cijfer voor een derde trimester van de voorbije tien jaar. Dat past in een ruimere tendens. Zo voorziet de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ook voor de komende periode een hoog aantal collectieve ontslagen”, stelt de RVA in het meest recente kwartaalrapport.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.