Nieuws Vlaams Brabant Zweden nemen Centralpoint over

Zweden nemen Centralpoint over

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT – Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in Aarschot, overgenomen.

IT-dienstverlener Centralpoint heeft een overeenkomst gesloten om zich aan te sluiten bij de Zweedse Dustin Group AB (“Dustin”), marktleider in Scandinavië en genoteerd op Nasdaq Stockholm. Deze overname creëert een sterke Europese speler in het snel veranderende IT-landschap.

IT-dienstverlener Centralpoint heeft een overeenkomst gesloten om zich aan te sluiten bij de Zweedse Dustin Group AB (“Dustin”), marktleider in Scandinavië. Deze overname creëert een sterke Europese speler in het snel veranderende IT-landschap.

2 miljard euro

Dustin heeft een leidende positie in het Scandinavische IT-landschap en staat genoteerd op Nasdaq Stockholm. In 2018 betrad het Zweedse bedrijf de Nederlandse markt door de Vincere Group over te nemen, een specialist in managed services en IT-oplossingen. Met de overname van Centralpoint, met in Vlaams-Brabant een vestiging in Aarschot, verstevigt Dustin haar positie in de Benelux en ontstaat er een groep met een omzet van circa 2 miljard euro.

Luuk Slaats, CEO Centralpoint: “ik ben er trots op dat ik als CEO betrokken ben geweest bij Centralpoint vanaf het moment dat de organisatie werd gevormd in 2017 en op het geweldige bedrijf dat we hebben opgebouwd. Door het harde werk van onze uitzonderlijke medewerkers hebben we onze positie als leidende value added IT-reseller in de Benelux verstevigd. In Dustin hebben we een sterke volgende eigenaar gevonden, een die de ambitie heeft om het aanbod aan onze klanten verder uit te breiden en de groei in de Benelux te versnellen: organisch en door middel van acquisities. De twee bedrijven vullen elkaar perfect aan en samen zijn we klaar om verder te bouwen aan onze leidende positie. Ik ben verheugd om met Centralpoint de volgende groeifase in te gaan.”

Volgende fase

In de afgelopen jaren heeft Centralpoint haar groeistrategie uitgevoerd en is het uitgegroeid tot een leidende IT-value added reseller in de Benelux. Door zich aan te sluiten bij Dustin, begint de volgende fase in deze reis. De overname door Dustin biedt een mooie kans voor Centralpoint: de twee bedrijven vullen elkaar perfect aan en zijn samen klaar om de komende jaren verder te bouwen aan hun positie in de Benelux.

De teams van Centralpoint en Dustin gaan samenwerken aan het uitgroeien tot de meest relevante IT-partner van de Benelux. Het uiteindelijke doel: elke organisatie in de Benelux van A tot Z adviseren en ondersteunen bij het realiseren van hun IT-doelstellingen. In het snel veranderende IT-landschap wil de groep verder doorpakken om zowel de bestaande IT-vraagstukken alsook de complete services uitdaging bij klanten te faciliteren.

Afronding van de overname is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van de concentratiemelding aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Brussel, Koekelberg
Brussel

4 falingen

VILVOORDE/BRUSSEL/KRAAINEM/SCHAARBEEK - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer