City Sports 24

125-jarige Ardooise pettenbedrijf City Sport komt in handen van twee ‘youngsters’

ARDOOIE - Het in 1898 opgerichte Ardooise City Sport vierde onlangs zijn 125-jarig bestaan. Recent werd het unieke nichebedrijf dat high end petten confectioneert ook overgenomen door de tweeling Lowie en Artuur Coffez. Artuur Coffez, burgerlijk ingenieur-architect van opleiding, zal instaan voor het ontwerp, de marketing en de productie, terwijl Lowie zich zal focussen op de organisatie en de verkoop.

City Sport is één van de allerlaatste confectiebedrijven die anno 2024 het label 'Made in Belgium' kunnen waarmaken. Vanuit de vestiging in Ardooie produceren een 40-tal werknemers jaarlijks meer dan  100.000 kwalitatieve petten en hoeden. Deze worden niet alleen geëxporteerd naar heel Europa, Canada en de Verenigde Staten maar ook naar Japan. Beroemdheden als David Beckham, Lenny Kravitz en zelfs Koning Albert behoren tot de liefhebbers van de karakteristieke 'Peaky Blinders' petten.

In 2018 verkochten de broers Paul en Tom Declercq het merk Zilton, onderdeel van het familiebedrijf, aan Terre Bleu. Tom zette vervolgens zijn inspanningen alleen voort en blies nieuw leven in pettenbedrijf City Sport. Onder zijn leiding verviervoudigde de omzet.

Bekend terrein

De tweelingbroers Coffez vormen een sterk duo en zijn goed bekend met de confectie-industrie. Lowie werkte reeds drie jaar samen met zijn vader in het familiebedrijf Machinehandel Coffez, een groothandel van industriële naaimachines, gelegen op slechts 6,5km afstand van het atelier in Ardooie.

Samen met de Coffez broers stapt ook de familiale holding Balansa mee in het kapitaal. Hierdoor krijgt de onderneming de nodige financiële slagkracht en komt tevens hun moeder aan boord, die 30 jaar ervaring heeft in de productie van kinder- en werkkleding.