Howest game CEO 23

27-jarige whizzkid Dries Deryckere mag de gameopleiding van Howest leiden

KORTRIJK - De wereldvermaarde gameopleiding van Howest krijgt een nieuwe manager in de persoon van Dries Deryckere (27 jaar). Dat kon Made in West-Vlaanderen in primeur vernemen. De nieuwe opleidingsmanager volgt Rik Leenknegt op, die aan het hoofd komt van de vorige week door minister Benjamin Dalle geopende Flanders Game Hub in Kortrijk.

Van student tot opleidingsmanager, zo zou je de voorlopige carrière van Dries Deryckere kunnen omschrijven. Dries Deryckere is lang geen onbekende voor de opleiding Digital Arts and Entertainment (DAE). In 2016 behaalde hij aan Howest zelf het bachelordiploma DAE. Na een eerste werkervaring als 3D-artist in Valencia, keerde hij na zes maanden terug naar Howest om les te geven binnen de gameopleiding.

Een jaar later werd hij opleidingscoördinator van de afstudeerrichting Game Graphics Production. Nu goed vijf jaar later en met een bijkomende master in Game Technology op zak grijpt hij op amper 27-jarige leeftijd de kans om aan de slag te gaan als opleidingsmanager en de facto manager van de internationaal toonaangevende bacheloropleiding Digital Arts and Entertainment.

Unieke uitdaging

Voor de kersverse opleidingsmanager vormt de nieuwe functie een schitterende uitdaging en een enorme opportuniteit. “Het potentieel van de game-, VFX- en animatiesector in Vlaanderen zit op een ongezien niveau", aldus Deryckere. "Bij DAE hebben we met ongeveer 1.500 studenten een heus kruitvat aan talent. De recente oprichting van de Flanders Game Hub in Hanger K wordt een extra vonk voor de lont ervan. Het is dan ook een van mijn ambities om samen met Flanders Game Hub Vlaanderen en Vlaams talent op de kaart te blijven zetten.”

Toekomstplannen

Uiteraard vormt ook de verdere uitbouw van de opleiding een prioriteit voor de nieuwe DAE-topman. “Mijn voorganger Rik Leenknegt heeft daarvoor een stevige basis gelegd waarop ik kan voortbouwen", zegt de nieuwe CEO. "Zo zetten we verder in op de samenwerking met de Breda University of Applied Sciences, vanuit de ambitie om op termijn samen een master op te zetten. En we zullen ook alle trends (zoals artificiële intelligentie) en de marktvraag vanuit de sector op de voet blijven volgen en erop inspelen.”