jobbeurs

Accent en VDAB organiseren hoogst merkwaardige jobbeurs

BRUGGE - Op woensdag 19 juni 2024 organiseren VDAB en Accent  een jobevent in Brugge waarbij deelnemers - zowel werkgevers als sollicitanten - geblinddoekt zijn. Dit initiatief brengt werkzoekenden en werkgevers uit de retail- en horecasector samen. 6 werkgevers verklaren zich bereid om medewerkers aan te werven op motivatie en attitude, zonder vooroordelen en zonder cv.

De Accent-talentcoaches en VDAB-bemiddelaars rekruteren volgens de door werkgevers gestelde criteria. Het enige verschil is hoe zij kandidaten aan werkgevers voorstellen. Concreet dragen de kandidaat en werkgever de eerste 5 minuten van het gesprek een blinddoek. Het gesprek gaat daarna nog enkele minuten door zonder blinddoek. Als er een match is, kan de werkgever de kandidaat direct een contract aanbieden.

Open mind

Accent lanceerde eerder al een ‘open-minded hiring’- strategie, die enkel geanonimiseerde cv’s gebruikt om een eerlijkere selectieprocedure te garanderen. Bij VDAB kunnen werkzoekenden op de website zelf kiezen wat ze aan potentiële werkgevers tonen.

Het jobevent van volgende week gaat uitzonderlijk een extra stap verder. Werkzoekenden en werkgevers ontmoeten elkaar met een blinddoek op. Dit biedt een opstap naar duurzame tewerkstelling, vooral voor diegenen die verder van de arbeidsmarkt staan.
In de retail- en horecasector kunnen we mensen snel matchen op enthousiasme en charisma, omdat hun ervaring minder vaak van belang is”, zegt Fay Pessers namens Accent. “We hebben nu al meermaals gemerkt dat mensen op basis van hun cv niet op gesprek werden uitgenodigd, terwijl ze via deze jobdagen meteen een contract konden strikken. Met deze open-minded hiring jobdagen bieden we nieuwe HR-oplossingen voor onze bedrijven, en daar zijn ze in deze uitdagende tijden heel dankbaar voor.”

info: Het jobevent vindt plaats op woensdag 19 juni van 13.00 tot 17.00 uur in het competentiecentrum VDAB – Vlaams Administratief Centrum (VAC), Koning Albert I-laan 1/2, 8000 Brugge. Wie wil deelnemen, kan contact opnemen met Bart Talloen via bart.talloen@vdab.be

foto: archief