PIA Nederland ESJ

Roeselaarse accountancygroep PIA doet dubbele overname in Nederland

ROESELARE - De Roeselaarse accountancy- en advisorygroep PIA Group is sinds november 2022 als enige Belgische speler onder eigen naam actief in Nederland. En de groei in de Nederlandse markt gaat zeer snel. Zopas heeft PIA Group Nederland de overname van opnieuw  twee accountancykantoren aangekondigd waaronder een top 50-speler.

 

 

De twee partijen die PIA Group Nederland komen versterken zijn ESJ en Cooster. Daardoor telt PIA Group Nederland in één klap 13 vestigingen, samen goed voor 320 medewerkers. Over beide landen heen gaat om het meer dan 60 kantoren en 1.200 personeelsleden. PIA kiest al jaren voor een consolidatie strategie, ook in het buitenland. Op voorwaarde dat het DNA goed zit en er groeipotentieel zit aan te komen.

“Ik ben bij heel wat overnamegesprekken in Nederland aanwezig”, aldus CEO Steven Brouckaert van PIA Group. “De kantoren waarmee we in dialoog gaan, zijn getriggerd door het succes van PIA Group in België. Vaak is het een doorslaggevende factor om de onderhandelingen aan te gaan. Ze zien ook dat we in de praktijk brengen wat we beloven. Ik ben dan ook heel optimistisch over de verdere groei van PIA Group Nederland. Er lopen heel wat gesprekken, waarvan we er enkele heel snel hopen af te ronden.
Dit is maar het begin voor PIA."

Groeitraject

Met ESJ neemt PIA Group Nederland een kwalitatief fullservice top 50-kantoor over met vestigingen in Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Zwijndrecht, Zevenbergen en Amsterdam. Sinds de start in 1981 groeide ESJ heel stabiel naar een echte totaaladviseur voor MKB-bedrijven en multinationals. “Wat ons zo aantrok in ESJ was dat ze in dat groeitraject altijd kwaliteit op de eerste plaats zijn blijven zetten en zich consequent zijn blijven richten op de adviesgevoelige klant”, benadrukt Ewout Brouwers. “Nu helpen we ESJ graag bij het 2.0 hoofdstuk van hun eigen groeiverhaal.”

Het tweede kantoor dat toetreedt tot PIA Group is Cooster, een accountancykantoor met vestigingen in Barneveld en Bilthoven.

PIA Group kan voor zijn expansiebeleid rekenen op Baltisse, de investeringsvennootschap van Filip Balcaen.