Nieuws West-Vlaanderen Agristo bewijst Brexit-proof te zijn

Agristo bewijst Brexit-proof te zijn

Agristo bewijst Brexit-proof te zijn

WIELSBEKE – David Clarinval, federaal minister van Middenstand, Zelfstandigen, Kmo’s, Landbouw, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing, bracht dinsdag een bezoek aan West-Vlaanderen. Het centrale thema van het bezoek was de Brexit en de impact hiervan op de provincie en ondernemingen. Na een bezoek aan het FAVV in het havengebied in Zeebrugge, werd ook een bedrijfsbezoek voorzien aan de West-Vlaamse familieonderneming Agristo.

 

 

Agristo is volgens CEO Hannelore Raes zeer gericht op het Verenigd Koninkrijk. Zowat één derde van de export van Agristo gaat over het Kanaal. Maar Agristo heeft de overstap naar zaken doen met het vroegere EU-land bijzonder goed verteerd. Per week vertrekken om en bij de 200 volgestouwde vrachtwagens met diepvriesvoeding vanuit West-Vlaanderen naar het Verenigd Koninkrijk. Goederen die bestemd zijn voor voedingsbedrijven of voor de lokale retail. “We waren al lang in Chester aanwezig met een eigen antenne, en dat maakt dat we zeer goed voorbereid waren”, aldus Hannelore Raes. “Het resultaat vandaag is dat we geen onderbrekingen of moeilijkheden ondervinden. Uiteraard heeft de digitalisering – digitalisering betekent efficiëntie – ons in alle processen danig geholpen. We ondervinden wel dat de Britse douane nog graag met papier werkt, maar we proberen hen dat, zo goed en zo kwaad als dat gaat, af te leren (lacht).”

Het gebrek aan Britse digitaliseringsbereidheid was ook een opvallende issue in de haven van Zeebrugge. Dat zorgt voor een terugkeer naar het papieren tijdperk, was te horen, en dat is het laatste wat we willen. Minister Clarinval zei dat hij er met zijn Europese collega’s alles aan doet om de Britten op dat vlak op andere ideeën te brengen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lelystad, Veurne
Lelystad

Meli gaat de Benelux-toer op

VEURNE - Het Veurnse honingbedrijf Meli bundelt de krachten met het Nederlandse de Traay, het bekendste honingbedrijf van onze noorderburen.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.