AlliA -VHS-759×500

AlliA Verzekeringen trekt nu ook de kaart Limburg

ROESELARE - De Roeselaarse verzekeringsmakelaar AlliA van CEO Joseph Lebon heeft zijn visier gericht op Limburg, waar collega VHS werd overgenomen. De groep VHS met thuisbasis Zonhoven en daarbij nog 3 vestigingen in Limburg bestaat al meer dan 20 jaar. Ze heeft een premie-incasso van meer dan 50 miljoen euro en telt 50 medewerkers. Door de overname groeit de premie-omzet met 25 % tot 270 miljoen euro. 

VHS Verzekeringen is in Limburg toonaangevend op het vlak van bedrijfsverzekeringen. De klanten situeren zich zowel in het segment van de KMO’s, als de grotere bedrijven. De groep VHS is dan ook snel gegroeid op deze markten en deed de laatste jaren eveneens een aantal gerichte overnames. In de loop van 2017 hebben de familiale aandeelhouders een uitgebreide strategische oefening gemaakt. Voor Chris Schruers en Marc Maas, beiden gedelegeerd bestuurders van de groep VHS, waren de conclusies duidelijk: verder specialiseren en schaalvergroting waren noodzakelijk. In plaats van dit op eigen kracht te doen, meenden de families dat ze beter konden kiezen voor een grotere groep. “Wij zijn daar meer dan ooit van overtuigd”, aldus beide bedrijfsleiders.

De groep VHS en AlliA zijn geen vreemden voor elkaar. In het verleden waren er al contacten. Er zijn heel wat parallellen te trekken tussen beide groepen. Niet alleen op het vlak van markten en producten, maar vooral op het vlak van bedrijfsfilosofie en cultuur. Beide hanteren een ondernemersfilosofie die medewerkers toelaat een zeer grote deskundigheid op te bouwen. De groep VHS en AlliA bieden een uiterst brede waaier aan verzekeringen: brand- en bedrijfsschade, aansprakelijkheid, arbeidsongevallen, transport- en marine cargo, employee benefits, motor & fleet, financial risks, cyber en kredietverzekeringen.

Keuze voor onafhankelijkheid

AlliA is de tweede grootste onafhankelijke Belgische makelaar, en kent al jaren na elkaar een sterke groei. De groep van CEO Lebon was ook één van de eerste verzekeringsmakelaars die zich concentreerde op de bedrijvenmarkt. Dit liet toe een voldoende schaalgrootte uit te bouwen. Joseph Lebon, CEO van AlliA, stelt dat de kern van het succes ligt in de zeer consequente koers die AlliA voert. “Wij staan uitdrukkelijk op onze onafhankelijkheid”', aldus Lebon. "Een makelaar moet een objectieve analyse van risico’s kunnen maken ten behoeve van zijn klanten en daar een passende verzekeringsoplossing aan geven. Dit kan het best wanneer je voldoende buying power en techniciteit in huis hebt. Immers, in een toegenomen complexe wereld, hebben verzekeringsmakelaars gespecialiseerd in specifieke niches een hoge toegevoegde waarde. Door deze overname is het mogelijk om op elk vlak een ver doorgedreven specialisatie verder uit te bouwen."

Door deel uit te maken van Assurex Global - het grootste wereldwijde netwerk van onafhankelijke verzekeringsmakelaars - verzekert AlliA ook de belangen van haar klanten overal ter wereld. AlliA is de exclusieve partner voor België, Luxemburg en de Democratische Republiek Congo voor Arthur J. Gallagher (3° belangrijkste onafhankelijke speler wereldwijd), Groupe Verspieren (2e belangrijkste onafhankelijke speler in Frankrijk) en Funk Gruppe (de n° 1 onafhankelijke speler in Duitsland). De grope van Joseph Lebon heeft vestigingen in Roeselare, Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Luik, Overpelt, Sint Truiden, Zonhoven, Luxemburg, Kinshasa en Lubumbashi.