alpro wevelgem

Alpro en Anziplast krijgen de titel ‘Factory of the Future’

IZEGEM - Tien nieuwe bedrijven mogen zich vanaf vandaag 'Factory of the Future'  noemen. Met de prijzen worden de meest geavanceerde en toekomstgerichte productiebedrijven van het land. Aan West-Vlaamse zijde zijn Alpro en het Izegemse Anziplast (kunststof spuitgieten) bij de laureaten. 

De uitreiking vond donderdag plaats in aanwezigheid van Vlaams minister-president Jan Jambon en Waals viceminister-president Willy Borsus.

“Vlaanderen staat bekend als innovatieleider in Europa, mede dankzij aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling door zowel de overheid als het bedrijfsleven", zei Jan Jambon, Vlaams minister-president. "Sinds 2019 zijn deze investeringen jaarlijks goed voor meer dan 3% van ons BBP. Maar om in deze uiterst competitieve markt concurrentieel te blijven, moeten we nog een versnelling hoger schakelen. Toekomstgericht ondernemen en investeren vormen de beste en enige kans voor Vlaanderen om een performante, duurzame en sterke industrie op te bouwen. De erkenning van tien nieuwe en acht terugkerende Factories of the Future tonen dat gerichte innovatie in Vlaanderen gewaardeerd en beloond wordt.”

Gezamenlijk initiatief

De Factory of the Future Awards zijn sinds 2015 een initiatief van technologiefederatie Agoria, Sirris, het collectief centrum van de Belgische technologische industrie, en de industriefederaties Fevia (voeding), Fedustria (textiel, hout en meubel), essenscia (chemie en life sciences), en dit in samenwerking met innovatieclusters Centexbel (textieltechnologie), Wood.be (hout en meubels) en de speerpuntclusters Flanders’ FOOD (agrovoeding), Catalisti (chemie en kunststoffen).