Behaegel Ann-Sophie Geraldine-20 (2)

Ann-Sophie en Geraldine Behaegel nemen het familiebedrijf van hun vader over

ARDOOIE - Niets mooier dan een familiebedrijf toch, en al zeker als de ene generatie probleemloos de fakkel kan doorgeven aan de volgende? Vader Geert Behaegel (71 inmiddels) van de Ardooise kmo Eurochair zal het alleen maar beamen. Zijn twee dochters zijn sinds deze week de nieuwe aandeelhouders en operationele managers.

Geraldine en Ann-Sophie kregen de sleutels van het bedrijf in handen. Met de zegen van de vader die de zaak 26 jaar terug opstartte. Deze week is het dan zo ver.

Eurochair is een typisch West-Vlaams meubelbedrijf: zitbanken, tafels stoelen, bureaumeubelen, enzovoort. Vooral de horeca en de zorgsector zijn kind aan huis. Een dele van de productie gebeurt in eigen huis, een ander deel wordt aangekocht, onder meer in Italië. Eurochair is een blijver gebleken ook. Daar waar veel bedrijven uit de sector wegtrokken naar andere regio's of er het bijltje bij neerlegden, zette Geert Behaegel neus in de wind en hoofd over het stuur stevig door. "Typisch voor onze aanpak is dat we goed luisteren naar wat de klant wil, en daar dan volledig op inspelen", zegt dochter Geraldine.

Nieuw businessplan

De aflossing van de wacht kwam er niet zomaar. De twee zussen schreven eerst aan een businessplan, waarbij ze tot de conclusie kwamen dat de horeca- en projectmarkt nood heeft een nieuwe generatie en aan een verfrissende blik. Dit gaat ook gepaard met een naamsverandering. "De naam Eurochair Projects past niet meer in dit verhaal en daarom hebben we net een hele rebrandingtraject achter de rug", stellen de beide zussen.

Op zondag 19 november zullen de Behaegel-zussen 'le changement de décor' aankondigen op de Horecabeurs. Buni 'by Eurochair Concepts' is de nieuwe naam van het bedrijf. Buni is het Japanse woord voor 'iets uniek'. Bij de Ardooise kmo werken een tiental mensen.

foto: Ann-Sophie Behaegel en Geraldine Behaegel