Nieuws West-Vlaanderen Ann Vancoillie maakt quantumsprong met Creaplan

Ann Vancoillie maakt quantumsprong met Creaplan

Ann Vancoillie maakt quantumsprong met Creaplan

KORTRIJK – Standen- en interieurbouwbedrijf Creaplan en het Nederlandse For Live uit Amersfoort (specialist in live communicatieprojecten) bundelen de krachten. De transactie kadert binnen de internationale groeistrategie van beide bedrijven en luidt het begin in van een internationaal groepsverhaal. Die groep zal zich toeleggen op het volledige scala binnen de merkcommunicatie, van live events en standen enerzijds tot zakelijke interieurs en experience centers anderzijds, met elk een sterk online luik. Creaplan is het levenswerk van de West-Vlaamse onderneemster en uit Kortemark afkomstige Ann Vancoillie, die in een eerder leven de rechter hand was van wijlen Aimé Desimpel.    

Voor Creaplan was de match tussen beide bedrijven snel duidelijk. “Waar wij standen, interieurs en displays aanbieden, kunnen onze klanten nu rekenen op de expertise van For Live voor al hun noden omtrent event interieurs, audiovisuele toepassingen en online broadcasting”, heet het bij Creaplan. “Beide bedrijven zijn zeer complementair. Ook geografisch versterken we elkaar: Creaplan verstevigt haar positie op de Nederlandse markt, For Live zet voet aan wal in België.”

Beide bedrijven profileren zich als premium spelers met kwaliteit centraal geworteld in het DNA. For Live levert facilitaire oplossingen – audio, verlichting, rigging en meer – voor live communicatieprojecten. Het bedrijf uit Amersfoort richt zich tot productiehuizen, eventbureaus en inhouse event afdelingen, met een sterke focus op de corporate- en sporteventmarkt. For Live werd zo’n 10 jaar geleden opgericht en werd al betrokken bij meer dan 1.000 producties, van het Eurovisiesongfestival tot het WK schaatsen in Thialf evenals bij talrijke interne events zoals aandeelhoudersvergaderingen en productpresentaties voor corporates als KPN, Amstel, Rabobank, KLM en meer.

Mooi parcours

Creaplan staat bekend als een standen -en interieurbouwbedrijf. Het bedrijf tekent voor een gemiddelde jaaromzet van 10 miljoen euro. Creaplan werd opgericht in 1994 door het ondernemersduo Dirk Deleu en Ann Vancoillie die de firma samen hebben uitgebouwd tot marktleider in de sector. Dit elan werd in 2018 verdergezet met de versterking van externe aandeelhouders KeBeK Private Equity en extra muros CEO Walter Mastelinck, dagdagelijks bijgestaan door een ervaren management. Met een team van 50 vaste medewerkers en een 80-tal freelancers ontwerpt en realiseert het bedrijf standen en interieurs voor zowel kmo’s als multinationals over heel Europa.

Het bedrijf voelde de coronacrisis maar zat volgens het management niet stil. Enerzijds groeide de bedrijfstak ‘interieuroplossingen en totaalinrichtingen’ nog aanzienlijk, anderzijds werd het productaanbod voor events onder de loep genomen om te kijken waar technologie beter kon worden geïntegreerd met het oog op online en hybride toepassingen. Dankzij For Live’s expertise in online events kan de vraag van de markt nu nog beter worden beantwoord.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.