Wauters Ann Sint

Ann Wauters pakt uit met Sintboek

BELLEGEM - Ann Wauters, la grande dame van het Belgische vrouwenbasketbal, gooit zich in de nadagen van haar carrière als professionele sporter, meer en meer op het ondernemerschap. Sinds kort biedt ze haar adviesdiensten aan bij het Brugse bedrijf Kokoro. Nu maakt ze aan de vooravond van 6 december, uit met een eigen Sintboek voor kinderen. Kleinschalig maar verdienstelijk ondernemerschap van de in het Kortrijkse wonende coryfee. 

Sinterklaas zoekt een paard‘. Dat is de titel van het door Ann Wauters (40) zelf bedacht en geschreven en ook erg spannend verhaal, waarbij haar drie kinderen mee voor inspiratie zorgden. Het paard, dat alsmaar aan gewicht wint tot het zelfs de daken niet meer op kan, staat centraal. De figuur van Zwarte Piet is geen issue. Piet wordt in alle kleuren geserveerd. De rode draad door het verhaal is eenvoudig: problemen zijn er om opgelost te worden, liefst op een creatieve manier.

Het boek krijgt een spectaculaire oplage mee: liefst 75.000 exemplaren zijn van de persen gerold. Maar geen nood, aldus Wauters, want Carrefour en Carrefour Market schenken het boek gratis weg bij aankoop van een aantal producten. Indien er een overschot blijft, wordt het restant gratis weggeschonken aan weeshuizen en aan scholen.

Voor de illustraties in het boek werd samengewerkt met Ellen Surrey, die in Los Angeles woont en onder meer werkte voor de New York Times, de Wall Street Journal en Google.