Nieuws West-Vlaanderen Annelien Jonckheere schrijft haar eigen chocoladeverhaal met geluksbrengers

Annelien Jonckheere schrijft haar eigen chocoladeverhaal met geluksbrengers

Annelien Jonckheere schrijft haar eigen chocoladeverhaal met geluksbrengers

KOEKELARE – De West-Vlaamse onderneming Woppaaaa ontwikkelde een chocoladekegeltje dat een motiverende boodschap onthult als je erin bijt. Met haar product wil stichter Annelien Jonckheere zorgen voor een optimistische noot in een meer dan eens dolgedraaide wereld. Onder meer om te investeren in voorraad, verpakkingen en marketing lanceerde Woppaaaa nu een crowdfundingcampagne. Die loopt komende zondag ten einde en bracht nu al meer dan 60.000 in de lade. 

 

Fortune cookies zijn een gekend fenomeen, maar Woppaaaa brengt nu de chocoladevariant op de markt: de pralines bevatten onderaan een boodschap die de chocoladeliefhebbers een mentale boost moeten geven. “De kegeltjes creëren kleine opbeurende momentjes, die de eigenwaarde kunnen helpen, want uit ervaring merk ik dat mensen in zulke kleine dingen geluk vinden,” licht oprichtster Annelien Jonckheere toe.

Voor particulieren en bedrijven

Voor de productie van de motiverende pralines doet Woppaaaa een beroep op een externe chocolatier. Met de chocolaatjes mikt de onderneming zowel op particulieren als bedrijven. Zo zijn ze al verkrijgbaar via de webshop en in een AD en Proxy Delhaize in de eigen streek. “Voor bedrijven is het vooral leuk als relatiegeschenk, bijvoorbeeld voor het personeel of voor klanten”, zegt Annelien. “We willen ook werken aan personaliseerbare doosjes om het nog leuker te maken.”

Crowdfunding als hefboom

Om de fortune chocolates ofte de geluksbrengers sneller op de kaart te zetten, wil Woppaaaa investeren in de productie en de verpakking van de pralines. Daarnaast wil het bedrijf ook haar marketinginspanningen opschalen. Om die plannen waar te maken lanceerde Woppaaaa in november een crowdfundingcampagne bij het Gentse investeringsplatform WinWinner. De campagne loopt bijna af, maar het minimale doel van 50.000 euro is al lang bereikt. “Om precies te zijn staat de teller momenteel op 63.000 euro, er is dus nog ruimte om richting het maximumbedrag van 100.000 euro te gaan,” vertelt Annelien. “We kijken alvast uit naar onze eindsprint.”

Investeren in de crowdfundingcampagne van Woppaaaa kan nog tot en met zondag 16 januari. Alle informatie is te vinden op de website van WinWinner.

foto: Sigrid Van Gestel, Annelien Jonckheere (zaakvoerder), Maité Ghyllebert en onderaan Jolien Cooman en Nathalie Ramault.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.