Anovo definitief

Anovo professionaliseert het streven naar ‘de tweede jeugd’

GITS - Eerder dit voorjaar opende - tussen alle covidperikelen en lockdowns door -  de nicheclinic van Anovo zijn deuren in Gits. Anovo is een centrum voor regeneratieve en esthetische behandelingen en mag een unicum worden genoemd worden in zijn soort, en al zeker in de provincie West Vlaanderen waar specifieke dienstverlening in dit domein lange tijd achter bleef. Deze week wordt ook eenzelfde site geopend in Antwerpen. 

Het klassieke 'gat in de markt' inspireerde de jonge West-Vlaamse ondernemer Bram Biesbrouck (31) om te kiezen voor een bijzondere, niet voor de hand liggende carrièreswitch. Van landschapsarchitectuur naar de esthetische sector: het kan voor de buitenwereld geen evidente keuze lijken, ware het niet dat de partner van Bram dokter Chris Cambré (37) is.

Hij werd dankzij Bram overtuigd om het onontgonnen terrein in West-Vlaanderen te bewandelen, en dat leidde naar de oprichting van Anovo en naar een investering van om en bij de 100.000 euro. Midden de pandemie die wereldwijd woedt, getuigt dit alvast van een bijzondere zin om te ondernemen. 

 

Weg met taboes

 

Het doel van Chris en Bram is om de taboes rond esthetische ingrepen te doorbreken, en simultaan de misverstanden die hierover nog steeds bestaan uit de wereld te helpen. Je gezond voelen is een evidentie. Als het nodig is consulteer je de dokter of huisarts zonder er bij stil te staan. Ook bij een kappersbezoek om er goed uit te zien, of bij praktische ingrepen (zoals je ogen laseren of het steken van een gastric bypass), stelt niemand zich nog veel vragen bij.

De tijd tegengaan door een verjongingskuur is echter nog steeds wat taboe bij de conservatieve Vlaming. Ondanks de vooroordelen is de drempel wel reeds verlaagd en daar draagt Anovo nu ook toe bij. De grote sterkte van Anovo schuilt ook in het feit dat men verder wil gaan dan enkel het uitzicht alleen. Er wordt ook gefocust op een goed gevoel als dusdanig, een conditio sine qua non voor wie er ook goed wil uit zien. “De innerlijke mens en de uiterlijke mens moeten hand in hand gaan”, zeggen de ondernemers. “DNA-testen en vitamine infusen komen daarbij ook aan bod, en versterken het geheel.”   

 

De natuur helpen

 

Dokter Cambré  is gespecialiseerd in PRP-behandelingen, een procédé waarbij eigen bloedplaatjes en plasma geïnjecteerd worden, om er jonger uit te zien. Een bewezen effectieve techniek die eerder al zorgde voor een revolutie in de schoonheidswereld. Maar het is veel ruimer dan dat. "We  kiezen er voor om ver weg te blijven van de 'plastiek' fake industrie", zegt dokter Cambré. "Ingrepen waar ik zelf niet achter sta, voer ik niet uit. Een patiënt die vraagt om een opgespoten Barbie hoofd, is hier niet aan het juiste adres. Wij boetseren onze klanten geen nieuw gezicht, en het is ook niet de bedoeling dat men hier onherkenbaar buiten stapt. Wat we wel doen is de natuur een handje helpen door het verouderingsproces af te remmen. Het is een missie om de mensen die beroep doen op onze diensten te helpen om er jonger uit te zien. Veel uiterlijke ouderdomskenmerken (verschijnselen) zijn immers prima te verhelpen. Al blijft het uiteraard louter om esthetische ingrepen gaan, die strikt genomen geen medisch doel hebben." 

 

Veel vraag, beperkt aanbod

 

"West-Vlaanderen is een interessante economische regio met veel dynamiek", zegt het duo. "Combineer dat met het feit dat er hier qua onze dienstverlening nog bitter weinig aanbod te vinden is, en je krijgt een ideale voedingsbodem om op te starten."

Van een goede ondergrond heeft Bram, die tot voor kort een eigen tuinbouwbedrijf uitbaatte, alvast het nodige verstand. Zijn partner, dokter Cambré, heeft op zijn beurt een uitgebreide kennis en achtergrond over de sector van de esthetische ingrepen. Hij zorgde ook al voor het succes van de gereputeerde Light Falls Clinic in Melle. Tevens is hij als spoedarts nog steeds terug te vinden in het Tieltse AZ Sint-Andries, kwestie van de feeling met zijn medische achtergrond niet te verliezen.

Rond deze tijd hebben Bram Biesbrouck en Chris Cambré ook al een bijkomende vestiging geopend in Antwerpen (Stabroek).

(MC/KC)

info: anovoclinic.be