Nieuws West-Vlaanderen Anton Vanzieleghem stopt topmeubelbedrijf Durlet in het nieuw

Anton Vanzieleghem stopt topmeubelbedrijf Durlet in het nieuw

Anton Vanzieleghem stopt topmeubelbedrijf Durlet in het nieuw

IZEGEM – Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Die kansen laat meubelfabrikant Durlet uit Izegem niet liggen. De showroom werd  namelijk volledig hernieuwd. Zowel esthetisch als energetisch kregen de historische fabrieksgebouwen een complete make-over. “Kwalitatief, duurzaam, stijlvol, tijdloos en discreet mooi, ofte net zoals onze meubelen”, zegt CEO Anton Vanzieleghem.

Durlet is een naam als en klok in het wereldje van de meubelmakers. Sinds 1966 ontwerpt en maakt het bedrijf zitmeubilair met het hoogst kwalitatieve niveau in afwerking, materialen, comfort en ergonomie. Doorheen de jaren groeide het Izegemse bedrijf uit tot een gerenommeerde naam in binnen- en buitenland. Met sterk design door gekende ontwerpers en steeds op order gemaakt voor de klanten. Durlet richt zich vooral op de projectmarkt met meubilair op maat. Referentieprojecten zijn onder meer de zitmeubels in het Vlaams Parlement en recent de headquarters van Lotus Bakeries.

De afgelopen maanden transformeerde Durlet haar historische fabrieksgebouwen in het centrum van Izegem. Het patrimonium werd volledig gestript en heropgebouwd volgens een architecturaal concept van Francesca De Fonseca. De nieuwe showroom combineert de charme van het oude gebouw met moderne mogelijkheden om het meubilair in vol ornaat te presenteren.

Historisch gebouw met een ziel

CEO Anton Vanzieleghem licht de architecturale keuzes toe: “De bakstenen muren en de typische noord-zuid gerichte sheddaken met dakpannen van oude fabrieksgebouwen brengen de ziel van het gebouw naar buiten. We kozen bewust voor een tijdloze, neutrale en stijlvolle architectuur. Die brengt onze producten optimaal naar voor en is volledig in lijn met onze eigen designtaal. Ook in onze ontwerpen streven we namelijk een combinatie van klasse, elegantie en een lange levensduur na. De vormgeving van onze producten is niet schreeuwerig en doet niet mee aan hypes, maar wel altijd actueel en inspelend op langdurige trends. De keuze voor lokale partners en duurzame materialen, zoals het in België geproduceerd massief parket en in onze regio geweven linnen voor de gordijnen, sluiten ook bij ons duurzaamheidsgevoel aan.”

Flexibele showroom

De showroom is niet enkel gloednieuw, maar ook groter dan voorheen, door de toevoeging van een stuk magazijn. Je ontdekt er in alle rust de modellen, de kwaliteit en de hoge afwerkingsgraad. In een aparte stalenkamer selecteert de klant ook zijn gewenste materialen.

“Door de slimme indeling evolueert onze showroom de komende jaren met ons mee”, benadrukt Anton Vanzieleghem. “Met een innovatief, verschuivend railsysteem voor gordijnen passen we de showroom naar wens aan in functie van de opstellingen van onze zitmeubels.”
De vernieuwde showroom moet interieurprofessionals helemaal aan hun trekken laten komen. Zowel winkeliers voor de residentiële markt enerzijds als architecten en interieurarchitecten voor de bespreking van hun projectmarkt-ideeën anderzijds. Ook particulieren zijn steeds welkom om de collectie uitgebreid te ontdekken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

TVH wereldwijd gehackt

WAREGEM - Zondagavond werden de werknemers van TVH bericht dat er belangrijk nieuws op komst was. Helaas geen vrolijk nieuws:… Lees meer