Aqualex 24

Aqualex brengt Picasso en andere grote namen naar Knokke

KNOKKE - Het Deerlijkse Aqualex van CEO Alexander Vanlerberghe staat voor innovatieve drinkwatersystemen. Enkele jaren terug opende het snel groeiende bedrijf ook een showroom in Knokke, waar het aanbod bedrijf wordt ge√ętaleerd. Maar diezelfde showroom dient ook meer en meer als kunstgalerij van hoog niveau. Deze zomer wordt de lat wel bijzonder hoog gelegd met namen als Pablo Picasso of Peter Sutherland.

 

 

De Aqualex Concept Store in Knokke-Heist wil een plek van beleving zijn, waar designkranen op een ongeziene manier worden tentoongesteld, maar ook meer dan dat.  Sinds 2022 cureert het bedrijf er kunstexpo’s van hoog niveau samen met onder meer gerenommeerde collectioneurs en Veilinghuis Phillips. Op een artistieke manier wil Aqualex bezoekers zo uitdagen anders te kijken naar water, en ze zo indirect aanzetten om over te schakelen naar de buitengewone drinkervaring waar het bedrijf voor staat.

Relatie tussen kunst en ondernemerschap

Deze zomer ligt de kunstlat van de Deerlijkse kmo wel zeer hoog, zoals een glimp op een kunstzinnige zomerplanning leert,

met topnamen uit de kunstwereld. Van grote internationale namen als Pablo Picasso en Peter Sutherland tot upcoming kunstenaars van Belgische bodem als Robin Vermeersch en Jan De Vliegher.

Volgens CEO Alexander Vanlerberghe bestaat er een nauwe verwantschap tussen het bedrijf en de kunstwereld: “Sinds de oprichting drijven we op innovatie en daarin voelen we ons verwant met kunstenaars", aldus de CEO. "Ook het gevoel voor esthetiek hebben we gemeen. Een waterkraan kan een fraai designobject zijn, een kunststuk dat je niet alleen in de keuken, maar ook in je living, slaapkamer, hotellobby of wachtruimte plaatst. Het gaat om zoveel meer dan een kraan. We willen dat iedereen anders kijkt naar en denkt over water.”