biometriq

Arne Vandendriessche & Co stappen in beloftevolle Kortrijkse start-up BiometrIQ

KORTRIJK - Jeroen De Wit van Teamleader, Joris Van Der Gucht van Silverfin, Arne Vandendriessche van Signpost, Thomas Van Overbeke van Outspot.be en Nicolas Christiaen van Cashforce hebben collectief hun schouders gezet onder de  beloftevolle Kortrijkse start-up BiometrIQ. Ook  ex-atleet en huidig BOIC-CEO Cedric Van Branteghem en voormalig Olympisch zeilster Evi Van Acker hebben kapitaal gestort.  Met dat vers geld wil BiometrIQ nieuwe stappen zetten in zijn vooral geografische met focus op Duitsland en de Scandinavische landen. BiometrIQ, dat een softwareplatform ontwikkelde dat verschillende bronnen van gezondheidsdata integreert en overzichtelijk presenteert, werd vorig jaar uitgeroepen tot meest beloftevolle starter van West-Vlaanderen.

 

Hoe de verhoudingen liggen binnen de nieuwe aandeelhoudersstructuur, wordt niet bekend gemaakt. BiometrIQ probeert een gat in de markt op te vullen met zijn data en DNA-analyses die een wetenschappelijk inzicht verschaffen in de sportwereld maar ook voor de doornsee burger. Op basis van die doorlichting kan beter gemonitord worden wat nodig is om mensen te adviseren over hun gezondheid en over hun eigen lichaam.

De start-up werd in 2020 boven de doopvont gehouden door Pieter Josson en Tijs Engelrelst (zie foto). De voorbije jaren groeide het Kortrijkse nichebedrijf behoorlijk snel. Inmiddels hebben al ruim 250 diëtisten en orthomoleculaire praktijken in Vlaanderen en Nederland de technologie van BiometrIQ in de armen gesloten. Via samenwerkingen met bedrijven als Energy Lab en Springbok Coaching - die de werknemers van grote bedrijven bijstaan met sport- en voedingsadvies - vindt de software ook zijn weg tot bij werknemers van bedrijven die met corporate wellbeing bezig zijn. Via diverse partnerships is BiometrIQ inmiddels ook kind aan huis bij onder meer ING, PWC en KPMG.