Vandendriessche-Signpost-540×365

Arne Vandendriessche (Signpost) doet eerste overname in Spanje

KORTRIJK - Hij had het vooropgesteld en hij houdt ook woord. Arne Vandendriessche geeft met Signpost (dat de digitalisering van het onderwijs naar hogere sferen  stuwt) opnieuw vorm aan zijn Europese buy & build strategie. Dit maal is Spanje aan de beurt.

In 2021 tekende Signpost al voor een geconsolideerde omzet van 113 miljoen euro. Dit jaar verwacht het bedrijf te groeien naar 165 miljoen en dit met 250 Signposters (medewerkers). Signpost is actief in de Benelux, Frankrijk en Spanje met haar hardware-activiteit. Daarnaast verdeelt het bedrijf haar Academic Software-platform nu aan 700.000 studenten, docenten en onderzoekers in 12 landen en is het in Vlaanderen en Nederland ook aan een opmars bezig met haar eigen digitale uitgever. 

Signpost neemt 100% van de aandelen over van het bedrijf Campus PDI. Campus PDI heeft al 20 jaar een trackrecord in ICT voor het onderwijs en heeft hetzelfde DNA als Signpost. Beide bedrijven focussen voor de volle 100% op ICT in het onderwijs. Campus PDI is actief in alle provincies van het Iberische schiereiland. Voor de klanten en medewerkers van Campus PDI verandert er voorlopig niks. Met de vakantie én de daaropvolgende start van het schooljaar wordt er nu vooral gefocust op een vlotte uitlevering en opstart. Naar het einde van het jaar toe zal het team en het portfolio uitbreiden. Oprichter en zaakvoerder Javier Ayerbe blijft ook aan boord, wat een garantie is voor de continuïteit.

In 2022 zal de hardware-divisie van Signpost meer dan 300.000 toestellen (laptops, pc’s en interactieve digiborden) mét uitgebreide service en accessoires leveren in de vier Europese targetlanden. Daarnaast wordt het platform Management For Schools (M4S) kosteloos meegeleverd aan de 2134 partnerscholen. M4S wordt in België de Smartschool voor asset management genoemd. Het biedt een oplossing voor alle beslommeringen voor de scholen, studenten en ouders in 5 verschillende talen (Nederlands, Frans, Duits, Spaans en Engels). Bovendien kunnen de scholen kiezen tussen meer dan 300 softwarepakketten of applicaties die vooraf op de laptops geïnstalleerd worden. Tot slot staat ook een helpdesk en 70-tal techniekers klaar om bij vragen of defecten de volgende werkdag reparaties uit te voeren van HP-, Lenovo-, Dell- en Asus-toestellen.

Buitenlandse strategie

Volgens Pascal Van der Vennet, general director van de divisie Signpost Hardware kadert deze acquisitie kadert in een reeks overnames die de Hardware-divisie van Signpost in het buitenland ambieert. “Na een succesvolle, organische start in Nederland zoeken we nu ICT-bedrijven met sterke affiniteit voor zowel hardware als het onderwijs”, aldus Van der Vennet. “Campus PDI zet Signpost op de kaart in Spanje en meteen halen we de lokale kennis van de markt in huis. Intussen lopen de gesprekken met nog andere partijen in Spanje, Frankrijk en Nederland.”

CEO Arne Vandendriessche benadrukt dan weer dat Signpost zich telkens probeert te versterken in de verschillende domeinen waarin we actief zijn (hardware, software, digitale methodes en connectiviteit), zowel organisch als via overnames. “Voor alle bedrijven lopen er gesprekken en zijn er groeiplannen”, aldus de hyper dynamische Vandendriessche. “Het allerbelangrijkste is dat we educatieve klanten, vooral scholen, in Europa nóg beter kunnen voorzien in hun digitaliseringsnoden. Zo willen we de komende 24 maand met ons hardware-team in de nabijgelegen landen marktleider of nummer 2 worden.”