Vandendriessche Arne 22

Arne Vandendriessche heeft ambitie te koop met Signpost

KORTRIJK - Signpost heeft internationale ambities, die veel verder gaan dan Europa alleen. Dat laat oprichter en sterke man Arne Vandendriessche weten in een interview. First we take Europe, then the rest of the world, zo lijkt het wel. Het Kortrijkse bedrijf met nevenzetel in Lokeren, heeft van de digitalisering van het onderwijs zijn credo en businessmodel gemaakt.

De groei van het pas in 2015 opgerichte Signpost is al zeven jaar lang opzienbarend. “Geen wonder”, vindt Arne Vandendriessche. “In het onderwijs is eeuwenlang niets gebeurd.”

Signpost sprong als ICT-partner voor het onderwijs dus in het gat dat vroeg of laat moest opgevuld worden. Signpost groeide en groeide, en deed dat niet alleen in eigen land, maar ook in Nederland, Frankrijk en Spanje. Geen wonder dan ook dat het recent het label Trends-gazelle opgespeld kreeg als snelgroeier.

De wereld in

Arne Vandendriessche laat nu verstaan dat hij ook vastbesloten is om de Europese grenzen te doorbreken. In Europa wordt met het Signpost-platform gemikt op 3 tot 4 miljoen studenten. “Maar dan willen we ook verder de wereld in”, laat Vandendriessche weten aan onze redactie. “De voorkeur gaat daarbij naar landen met een hoge digitaliseringsgraad zoals Australië, Canada, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten.”

Signpost kreeg recent belangrijke co-aandeelhouders mee aan boord zoals Steven Buyse (CVC), Stefan Tournoy (Vente-Exclusive en Xavier Dewulf (G&V).