Nieuws West-Vlaanderen Arne Vandendriessche zwaait politiek vaarwel en gooit zich unilateraal op het ondernemerschap

Arne Vandendriessche zwaait politiek vaarwel en gooit zich unilateraal op het ondernemerschap

Arne Vandendriessche zwaait politiek vaarwel en gooit zich unilateraal op het ondernemerschap

KORTRIJK – In een verrassende en opmerkelijke boodschap via Facebook, laat Arne Vandendriessche weet dat hij zijn mandaat als schepen in Kortrijk opgeeft. Hij was de voorbije jaren, en namens Team Burgemeester, één van de sterkhouders in het Kortrijkse stadsbestuur, en dat met uitgesproken visies en even goed met vrij concrete realisaties. Arne Vandendriessche wil zich naar eigen zeggen enkel en alleen toeleggen op het ondernemerschap en zijn eigen bedrijf Signpost.    

Arne Vandendriessche meldt dat hij voor zichzelf een diepgaande reflectie heeft gemaakt over zijn eigen reilen en zeilen. Om het met de legendarische worden van wijlen politicus Paul Vanden Boeynants te zeggen, kwam Vandendriessche tot de conclusie: “Trop is te veel“.

Hij combineerde de voorbije jaren met bravoure en met veel inzet twee voltijdse jobs: die van politicus en die van ondernemer. In het Kortrijkse schepencollege was hij bevoegd voor economie, sport en energie en als dusdanig ook één van de sterkhouders binnen de coalitie. “En dat werd meer en meer een onmogelijke opdracht”, aldus Arne Vandendriessche. “Je moet weten dat ik ook nog een gezin heb met drie kinderen, en daar wil ik ook de grootst mogelijke aandacht aan besteden.”

De beslissing van Vandendriessche mag eerlijk, moedig en oprecht heten. Knack noemde hem enkele weken terug nog super ambitieus. Nu blijkt alvast dat hij vooral ook super realistisch is. Met zijn goed draaiend en door hem opgericht bedrijf Signpost, inmiddels aanwezig in meer dan tien landen, begeleidt hij als pionier mee de sprong naar de volledige digitalisering van het onderwijs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.