AZ Groeninge avondbeeld

AZ Groeninge beste niet-universitair ziekenhuis van België

KORTRIJK - Het bekenden magazine Newsweek heeft een studie gepubliceerd naar de beste ziekenhuizen ter wereld, land per land. In België wordt AZ Groeninge uitgeroepen tot het beste niet-universitair ziekenhuis van het land.   

Op de volledige klassering figureert AZ Groeninge op plaats zeven. De eerste zes plaatsen worden ingenomen door universitaire ziekenhuizen, met Leuven, Gent en Sint-Lambrechts-Woluwe (Saint-Luc) op de eerste drie rijen met een score van respectievelijk 93,17, 84,55 en 82,81 procent.

AZ Groeninge is op plaats zeven goed voor 77,89 procent. In de top tien figureren nog twee andere West-Vlaamse ziekenhuizen. AZ Sint-Jan in Brugge en Oostende bekleedt plaats 9 met 76,80 procent. AZ Delta (Roeselare-Torhout-Menen) is op plaats 10 goed voor een score van 75,50 procent.

Voor AZ Groeninge en zijn circa 3.200 medewerkers is het een hele opsteker. Recent kwam het Kortrijkse ziekenhuis nog in het nieuws door als eerste uit te pakken met de uitrol van een eigen 5G-netwerk, in samenwerking met Proximus.