Nieuws West-Vlaanderen Bakkersfamilie Hoornaert schakelt naar een zevende versnelling

Bakkersfamilie Hoornaert schakelt naar een zevende versnelling

Bakkersfamilie Hoornaert schakelt naar een zevende versnelling

KORTRIJK – In Kortrijk opent de ondernemersfamilie Hoornaert woensdag haar zevende vestiging in de regio. Dit maal werd Deltour (dat zijn activiteiten zelf vrijwillig stop zette) aan het Lagemunteplein overgenomen. Naast de bakkerijen in Kortrijk, zijn er ook vestigingen in Bellegem, Zwevegem en Deerlijk.

De bakkersfamilie Hoornaert is een begrip in de streek. Wat begon met een kleine bakkerij aan de Doorniksewijk, is inmiddels uitgegroeid tot een mini-concern in de retailwereld. Drie generaties lang al staat Hoornaert synoniem voor onversneden ondernemerschap in de middenstandswereld.

Bakkerij Hoornaert Kortrijk werd opgericht in het interbellum van vorige eeuw (1927) en is met haar vestigingen uitgegroeid tot een veelbesproken en vooral erg bekende warme bakker in en rond Kortrijk. Een begrip zeg maar. Ovenverse koffiekoeken, pistolets, patisserie en brood op ambachtelijke wijze worden allemaal gebakken in het professionele atelier aan de Pottelberg.

Werk genoeg

Het begon destijds met Kamiel Hoornaert en Hélène De Ceur. In het jaar 1956 werd de bakkerij overgelaten aan de zoon van Kamiel, Romain Hoornaert en zijn vrouw Mireille. Zij konden ook rekenen op de hulp van zijn broer Jan en vrouw Erna. John, de kleinzoon van stichter Kamiel Hoornaert, had de bakkersmicrobe al van kleins af aan te pakken en nam bakkerij Hoornaert samen met zijn vrouw Chantal over.

John en Chantal schrijven nog steeds met heel veel passie aan het Hoornaert-verhaal. Ze zijn de huidige zaakvoerders. Inmiddels klopt ook hun zoon Anthony aan de grote poort, en nu er zeven vestigingen zijn, is er alvast genoeg werk aan de winkel.

foto: Hoornaert Doorniksewijk

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.