Nieuws West-Vlaanderen Barco blijft maar uitpakken met goed nieuws

Barco blijft maar uitpakken met goed nieuws

Barco blijft maar uitpakken met goed nieuws

KORTRIJK – De stroom aan positieve berichten over de West-Vlaamse technologieparel en multinational Barco blijft maar komen, en dat heeft ook zijn gevolgen voor het aandeel op de beurs. Dit maal pakt het Kortrijkse bedrijf uit met een ‘monstercontract’ in de Amerikaanse bioscoopwereld. Waarde van de megadeal: 230 miljoen euro.   

Het Kortrijkse technologiebedrijf Barco heeft, via zijn dochterbedrijf Cinionic, een contract op zak van 250 miljoen dollar (230 miljoen euro) voor de levering van 3.500 laserprojectoren aan AMC, de grootste Amerikaanse bioscoopketen. AMC wil hiermee zijn digitalisatieprogramma versnellen en versterken.

Na de publicatie van de sterke kwartaalcijfers mag Barco vrijdag opnieuw uitpakken met goed nieuws. Het Kortrijkse technologiebedrijf kondigt een deal aan tussen zijn Joint venture Cinionic en AMC, de Amerikaanse bioscoopketen die vorig jaar uitgroeide tot een ware beurshype. Barco mag de laserprojectoren voor 3.500 cinemazalen in de Verenigde Staten aanleveren.

De eerste projectoren, die een rijkere zintuiglijke ervaring (meer levendige kleuren en een maximale helderheid) zullen opleveren aan de bioscoopgangers, moeten in principe dit jaar nog worden worden geleverd. De deadline is 2026. De beide partijen sluiten een servicecontract, waarbij Cinionic eigenaar blijft van de toestellen, aldus de Amerikaanse media.

De met schulden overladen bioscoopgroep AMC telt liefst 950 cinema’s en 10.500 beeldschermen en is daarmee één de grootste ter wereld in zijn sector.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.