Nieuws West-Vlaanderen Barco toont de wereld zijn nieuwste medische kunstjes

Barco toont de wereld zijn nieuwste medische kunstjes

Barco toont de wereld zijn nieuwste medische kunstjes

KORTRIJK – Barco en AZ Groeninge hebben in samenspraak een internationaal medisch congres georganiseerd, die specialisten van over de hele wereld aantrok. De slogan was niet mis te verstaan: The future of surgery is here. Bedoeling was te tonen wat ze in huis hebben op het vlak van robotchirurgie. Niet minder dan 14 experts deelden hun kennis en ervaring met de 250 artsen die deelnamen aan het symposium. De deelnemers kwamen uit alle continenten. Landen zoals Saudi-Arabië, Mexico, India en de VS waren vertegenwoordigd.

Barco wilde vooral tonen dat het hard inzet op innovatie in de gezondheidszorg. Dokter Mathieu D’Hondt (zie foto), verbonden aan het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge, nam het initiatief om dit wereldcongres te organiseren. Op het vlak van robotchirurgie bracht hij het neusje van de zalm naar Kortrijk.

Voor Barco was het een unieke gelegenheid om aan de wereld te tonen hoezeer het inzet op de nieuwste technologieën. Zo werd onder meer een demo getoond met de Barco NexxisLive, een digitaal platform voor virtuele communicatie speciaal ontworpen voor het gebruik in de wereld van de chirurgie. NexxisLive maakt het chirurgen mogelijk om videostreams live vanuit het operatiekwartier naar remote deelnemers te sturen, via een sterk beveiligde verbinding. Het systeem is helemaal aangepast aan de chirurgische omgeving: je kan de beelden van de endoscoop of robot streamen, maar ook bijvoorbeeld de vital signs van de patiënt en andere informatie, zodat mensen op afstand alle nodige informatie krijgen over wat er gebeurt.

Johan Fornier, bij Barco verantwoordelijk voor de afdeling ‘Surgical Imaging & Modalit’ bestempelt NexxisLive als een ideaal medium om in interactie te treden met collega’s of om aan artsen-in-opleiding te doceren. “Veel chirurgen reizen vaak om specifieke types operaties te zien, wat tijd, energie en geld kost”, aldus Fornier. Met NexxisLive kan dat voor een groot deel vermeden worden. Je kijkt als het ware mee door de ogen van de chirurg, waar in de wereld je ook bent.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.