Maerten Bart

Bart Maerten gaat ‘back to the roots’ in Durbuy

DURBUY - De West-Vlaamse ondernemer Bart Maerten, sinds dag één de copain de route van Marc Coucke in Durbuy, gaat alleen door in de Ardennen. Hij legt zich opnieuw en unilateraal toe op waar het voor hem en zijn familie destijds allemaal begon: het organiseren van bijzonder succesrijke jeugdkampen in hartje Ardennen.    

Alychlo, de bekende holding van Marc Coucke, verwerft opnieuw de volledige controle over de LPM Holding, onder meer bekend van Adventure Valley, Le Sanglier des Ardennes en de Durbuy Golf Resorts, drie parels aan de kroon in Durbuy. Anderzijds komt LPM Events (kinderkampen, bosklassen) opnieuw voor de volle honderd procent in handen van de familie Maerten.
In deze nieuwe fase neemt Alychlo de aandelen van de familie Maerten volledig over in LPM Holding. Wout Bru, die een cruciale rol speelt in de groei van LPM Holding, blijft als aandeelhouder nauw betrokken bij LPM Holding. Samen zullen Alychlo en Wout Bru verder bouwen aan de toekomst van LPM Holding, zo laat Marc Coucke zelf verstaan in een persmededeling.

De familie Maerten plooit zich helemaal terug op de business waar mee het destijds in Durbuy allemaal begon: het organiseren van
prachtige kinderkampen. Jaarlijks komen ongeveer 20,000 kinderen vanuit alle hoeken van ons land naar Durbuy afgezakt. Zo verwerft de familie Maerten de business terug waar het exact 60 jaar geleden allemaal mee begon.

Een nieuwe fase

Sinds 2016 investeerden Wout Bru, Bart Maerten en Marc Coucke, via zijn investeringsvehikel Alychlo, samen in de enorme opwaardering van Durbuy. Steevast met oog voor de omgeving en het typische karakter dat de Ardennen zo uniek maakt. Het heeft er toe bijgedragen dat Durbuy is uitgegroeid tot een prachtige trekpleister in de Ardennen.
“Samen met Wout en Marc hebben we een geweldige tijd gehad”, zegt Bart Maerten. “In en door het ondernemerschap zijn we vrienden geworden. Ondertussen zijn onze activiteiten in Durbuy, ondergebracht in LPM Holding, geborgen in een professionele organisatie. Met mijn familie stonden we voor de keuze: ofwel alle toekomstige verhalen samen schrijven met Wout en Marc,
ofwel ons terugplooien op de business waarmee het allemaal begon voor ons: LPM Events. We hebben voor back to the roots gekozen en we zijn onze vennoten oneindig dankbaar dat ze deze beweging mee hebben mogelijk gemaakt.”
“Zonder de tomeloze inzet van Bart en Wout, zou onze business in Durbuy nooit zijn wat het nu is”, dixit Marc Coucke. “Daarvoor kan ik Bart, zijn vrouw Nicole en zijn hele familie niet genoeg bedanken.”