Nieuws West-Vlaanderen Bart Verhaeghe schaart topdames rond zich bij Club Brugge

Bart Verhaeghe schaart topdames rond zich bij Club Brugge

Bart Verhaeghe schaart topdames rond zich bij Club Brugge

BRUGGE – De namen van de (3) nieuwe vrouwelijke bestuurders van Club Brugge, waren al uitgelekt. Nu zijn er ook meer details bekend over ‘wie is wie?‘. Vast staat dat Bart Verhaeghe drie maal toppers in huis haalt.   

De respectieve cv’s van de dames in kwestie zijn in elk geval indrukwekkend. De Brits-Ghanese en diepgelovige Lucy Quist (46) staat bekend als een rolmodel voor veel Afrikaanse vrouwen en ze werd enkele jaren ook als dusdanig geportretteerd in een reeks over topvrouwen op de BBC. Ze heeft een MBA diploma op zak van de hoog aangeschreven businessschool van Fontainebleau.

In eigen land (Ghana) schopte ze het tot de eerste vrouw die de nationale telecomoperator mocht leiden, nadat ze zowat tien jaar en op hoog niveau voor Ford Motor Company had gewerkt. Ze is kennelijk ook heel sterk in communicatie en het empoweren van grote gemeenschappen. In 2018 werd ze door de Wereldvoetbalbond Fifa gevraagd om de herstructurering van het voetbal in haar geboorteland in goede banen te leiden. Vandaag werkt ze in Londen voor Morgan Stanley waar ze zich buigt over technologische transformatie.

Mediaspecialiste

De uit Indische ouders en in Londen geboren Sangeeta Desai (45) heeft er al een loopbaan opzitten om u tegen te zeggen. Eerst bij JP Morgan, later bij Goldman Sachs en het private equity fonds Apax. Bij Apax legde ze zich toe op de media- en retailsector. Zo leerde ze het tv-productiebedrijf HIT Entertainment kennen, waar ze in huis werd gehaald als operationeel directeur. HIT ressorteert nu onder de vleugels van de RTL Group. Vandaag bekleedt ze uitsluitend bestuursmandaten in de mediasector.

Analyse experte

Finaal is er nog Cind Du Bois (40), de enige Vlaamse vrouw die aan boord wordt gehesen in de bestuurskamer van Club Brugge. De eveneens goed geschoolde Du Bois is gewoon hoogleraar aan de Koninklijke Militaire School, en ook verbonden met de bekende denktank Itinera, waar Bart Verhaeghe één van de sponsors van is. Du Bois wordt ook geprezen om haar diepgaande papers die ze al schreef over niet de minste onderwerpen, zoals een reflectie over het impact van de Chinese techreus Huawei.

foto: Lucy Quiest

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kortrijk
Kortrijk

PvO blaast 45 kaarsjes uit

KORTRIJK - Zelf noemt PVO zich één van de oudste consultancykantoren van Vlaanderen en dus a fortiori van West-Vlaanderen. Feit… Lees meer

Oostende, Roeselare
Oostende

Titeca volhardt in zijn overnamepolitiek

ROESELARE - Aan een sneltreintempo blijft de Roeselaarse accountancygroep Titeca zijn activiteiten uitbreiden, en dat steevast via overname van gelijkgestemde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.