Nieuws West-Vlaanderen Beaulieu wil fabriek in Wielsbeke sluiten en personeel zoveel mogelijk herlocaliseren

Beaulieu wil fabriek in Wielsbeke sluiten en personeel zoveel mogelijk herlocaliseren

Beaulieu wil fabriek in Wielsbeke sluiten en personeel zoveel mogelijk herlocaliseren

WIELSBEKE – De beslissing was al weken terug gevallen, maar werd pas nu wereldkundig gemaakt: Beaulieu International Group wil zijn tapijtfabriek in Wielsbeke sluiten. Daar wordt getuft tapijt gemaakt. Twee hoofdredenen liggen aan de basis van de aangekondigde sluiting: een alsmaar inkrimpende vraag vanuit de markt enerzijds en de hoge energieprijzen anderzijds.

Het gaat om een historische wending in het grote geschiedenisboek van Beaulieu. Wielsbeke en de daar gevestigde fabriek werden en worden nog altijd beschouwd als de bakermat van de hele wereldwijd opererende groep. Het was Roger De Clerck zaliger die destijds (1959) vanuit Wielsbeke zijn zakenimperium op- en uitbouwde.

De aangekondigde sluiting heeft een impact voor 174 mensen. Deze week worden de sociale onderhandelingen opgestart. De directie van Beaulieu International Group (B.I.G.) heeft al laten weten dat ze de getroffen werknemers zoveel als mogelijk wil inzetten op andere plaatsen binnen het concern, zodat naakte ontslagen maximaal zouden vermeden worden. Voorwaarde is uiteraard dat de medewerkers in kwestie een andere job op een andere plaats zien zitten.

Tapijt is, in tegenstelling met wat altijd gedacht wordt, slechts goed voor 6,5 procent van de omzet van de hele groep die goed is voor 2,5 miljard euro. B.I.G. is vandaag meer een chemieconcern dan wel een tapijtengroep.

foto: Mediahuis/Het Nieuwsblad

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.