Nieuws West-Vlaanderen Bedrijven Contactdagen worden uitgesteld naar voorjaar 2022

Bedrijven Contactdagen worden uitgesteld naar voorjaar 2022

Bedrijven Contactdagen worden uitgesteld naar voorjaar 2022

KORTRIJK – De geplande Bedrijven Contactdagen – de hoogmis voor het ondernemerschap in West-Vlaanderen – gaat in december niet door. Naar de reden waarom is het niet ver zoeken. Het gevierde event wordt uitgesteld maar niet afgeblazen. In april 2022 zou de contactbeurs  bij uitstek doorgang vinden.

Kortrijk Xpo heeft in overleg met organisator Voka West-Vlaanderen beslist om de Bedrijven Contactdagen te verdagen. Een moeilijke en pijnlijke beslissing, aldus beide partijen in een persbericht. Het uitstel is echter niet voor lang. De 18e editie van de netwerkbeurs ‘spring edition’ staat nu ingeboekt op 27 en 28 april 2022.

“Er wordt duidelijk ingezet op het beperken van contacten om het covid-virus terug te dringen en iedereen wordt gevraagd om een tandje bij te steken”, aldus Kortrijk Xpo in een persbericht. “Handelsbeurzen blijven – gezien het belang en hun katalysatoreffect voor de economie – buiten schot.  De praktische maatregelen die noodzakelijk zijn om de veiligheid van exposanten, bezoekers en medewerkers te garanderen kunnen perfect opgezet worden in een beursomgeving met geventileerde hallen en de inzet op CST-scanning en mondmaskers. Inmiddels  hebben reeds diverse beurzen plaatsgevonden en de reacties van exposanten en bezoekers over zowel de veiligheid als de kwaliteit van de events en de contacten zijn lovend. Het kan dus. Maar er zijn een aantal beperkingen en maatregelen niet verenigbaar met het DNA van een netwerkconcept als Bedrijven Contactdagen. Het specifieke karakter, dat net inzet op het fysieke contact, de ontspannen sfeer, een glas, een handdruk, gekoppeld aan kleine standen met gelimiteerde zitmogelijkheden, kunnen wij helaas niet bieden onder deze omstandigheden.”

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.