Nieuws West-Vlaanderen Bekaert en Barco in top tien voor Vlaamse innovatiesubsidies

Bekaert en Barco in top tien voor Vlaamse innovatiesubsidies

Bekaert en Barco in top tien voor Vlaamse innovatiesubsidies

KORTRIJK – Tien grote firma’s trekken zowat een kwart van alle Vlaamse innovatiesubsidies naar zich toe. In totaal heeft de Vlaamse overheid een portfolio van 1,5 miljard euro voor innovatiesteun aan bedrijven. Tien bedrijven gaan met 400 miljoen euro lopen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister Philippe Muyters vrij gaf.

De grootste slokop is Janssen Pharmaceutica dat volgens de laatst beschikbare cijfers met 91 miljoen euro aan de haal ging. Het Kempense farmabedrijf is een onderdeel van de Amerikaanse multinational Johnson & Johnson. Op nummer twee staat Nokia Bell met 52 miljoen euro.

De derde plaats is voorbestemd voor Barco. Het Kortrijkse high tech bedrijf, gespecialiseerd in beeldschermen, krijgt 49 miljoen euro uit de Vlaamse subsidiepot. Bekaert kreeg 25 miljoen euro uitbetaald en prijkt daarmee op plaats negen. Volgens Muyters is het niet onlogisch dat de grootste bedrijven met een flink deel van het geld gaan lopen.

Muyters wijst er op dat kmo’s, in tegenstelling tot tien jaar terug, ook steeds meer subsidies krijgen voor innovaties. Vorig jaar zouden 360 kleine bedrijven ook innovatiesteun gekregen hebben, en dat via het Agentschap Innoveren en Ondernemen. “Kmo’s worden dus hoegenaamd niet benadeeld”, aldus de minister.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.