Bekaert gooit zich middels Amerikaanse partnership voluit op waterstoftechnologie

ZWEVEGEM - Als waterstof de technologie van de toekomst is - zoals veel experts beweren - dan wil Bekaert alvast nu al op de eerste rij staan. De West-Vlaamse multinational kondigt alvast een partnerschip aan met een grote Amerikaanse speler. Strategisch een belangrijke stap. De vraag naar groene waterstof neemt toe aangezien meer en meer landen deze technologie  bestempelen als een manier om tegemoet te komen aan de energienoden en om tegelijkertijd de koolstofuitstoot en afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. 

Bekaert breidt zijn leidinggevende positie verder uit in elektrolysetechnologieën voor groene waterstofenergie. In die context werd zopas een
partnerschap ondertekend met Pajarito Powder (Albuquerque, VS) om de ontwikkeling van baanbrekende innovaties in de markt van groene waterstofproductie nog te versnellen.

Bekaert geeft daarmee aan dat het ambitie heeft in de markt van de zogenaamde hernieuwbare energie. Het Amerikaanse Pajarito Powder staat bekend als een leider in de ontwikkeling en commercialisering van geavanceerde elektrokatalysatoren voor elektrolysers die groene waterstofproductie mogelijk maken.

Pajarito Powder is een bedrijf met een naam én een faam. In het Amerikaanse bedrijf zetelen belangrijke aandeelhouders, waaronder Hyundai Motor Company en Verge Fund. De investering van Bekaert moet de opschaling en ambitieuze uitbreiding van de fabriek in Albuquerque (New Mexico, VS) ondersteunen en mee mogelijk maken.

foto: Pajarito fabriek