bekaert offshore

Bekaert verwerft meerderheid in Schotse offshore specialist Flintstone

ZWEVEGEM - De West-Vlaamse multinational Bekaert heeft 75% van de aandelen in Flintstone Technology, gevestigd in Dundee, overgenomen. Het Schotse bedrijf biedt oplossingen voor verankeringstechnologie, systeemontwerp en testmogelijkheden voor de globale offshore energiemarkten. Het biedt een waaier aan producten en diensten aan, waaronder connectoren en spansystemen voor de grote ankerlijnen die bij drijvende windmolenparken ingezet worden om de turbines aan de zeebodem te verankeren.

De combinatie met Flintstone’s producten en engineering knowhow moet Bekaerts aanbod in permanente verankeringssystemen vergroten. Bekaerts synthetische kabels zijn speciaal ontworpen voor drijvende offshore windtoepassingen waar klanten betrouwbare kabels vereisen die garanderen dat de turbines in de meest uitdagende omstandigheden op hun plaats blijven.

Door de connectoren en aanspansystemen van Flintstone te combineren met Bekaerts synthetische kabels, hebben klanten nu toegang tot één synthetische verankeringsoplossing, aldus het persbericht. Een one-stop-shop zeg maar.

Schat aan expertise

Christof Dewijngaert, general manager Synthetic Ropes van Bekaert zei: ‘We zijn verheugd het Flintstone team te verwelkomen in de Bekaert familie. Ze brengen een schat aan ervaring en expertise in systeemontwerp en componenten voor verankeringstechnologie aan boord. Met Flintstone en onze bestaande partners TFI Marine en Applied Fiber staan we klaar om de operatoren van drijvende windmolenparken te ondersteunen met een betrouwbare en effectieve totale synthetische verankeringsoplossing.”

foto: Bekaert offshore