Claeys-Jos-Zuid-Korea-540×365

Belgian Pork Group neemt Oost-Vlaamse concullega over

STADEN - De Belgian Pork Group van CEO Jos Claeys (zie foto) heeft het familiebedrijf van een Oost-Vlaamse collega overgenomen. Op 8 november laatst hebben de mededingingsautoriteiten het licht op groen gezet. De Oost-Vlaamse familie Van Bogaert is de verkoper van dienst maar investeert meteen ook 15 miljoen euro in de Belgian Pork Group. Een bewijs van groot vertrouwen.

  

Met meer dan 1.600 werknemers en een omzet van ongeveer 750 miljoen euro is het West-Vlaamse Belgian Pork Group de grootste slacht- en versnijdingsroep van het land. Door zijn verticale aanpak bij het verwerken van varkensvlees, en de specialisatie en automatisatie van de verschillende verwerkingseenheden, is Belgian Pork Group uitgegroeid tot ‘incontournable’.

De nu doorgevoerde kapitaalsverhoging (een investering van 15 miljoen euro) is van de hand van Olivier Van Bogaert uit Zele. Ook zijn bedrijf is actief in dezelfde sector en staat bekend als een specialist in het versnijden en uitbenen van varkenshammen en varkensschouders. Het bedrijf van de familie Olivier, opgericht in de jaren zeventig, heeft een erg goede reputatie en staat bekend voor zijn kwalitatief productieproces. Voor de Belgian Pork Group betekent het dus een grote toegevoegde waarde.

De Belgian Pork Group ontstond in 2016 middels een fusie van Westvlees (familie Claeys) en Covalis (Boerenbond). Het bedrijf exporteert naar circa 50 landen wereldwijd en tekent voor 420.000 ton verwerkt varkensvlees.